Successos

judicial

Pacten dos anys de presó per a l'empresari que va agredir un regidor a Cassà

Fiscal, acusació i defensa arriben a un acord abans del judici i el processat no anirà a la presó

L'acusat també haurà de pagar una multa de 1.080 euros

Dos anys de presó i una multa de 1.080 euros. És la pena que ha imposat la secció quarta de l'Audiència de Girona a Santiago Navarro Freixas, l'empresari que va agredir l'any 2009 el regidor de Medi Ambient de Cassà de la Selva, David Vila Ligero. La fiscalia, la víctima i l'acusat, van arribar ahir a un acord abans de celebrar-se el judici, i per tant, l'acusat no es va arriscar a enfrontar-se a una pena de 6 anys de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat i un altre de lesions. Finalment seran dos anys de presó, que no haurà de complir ja que l'acusat no té antecedents.

Els fets van ocórrer el 6 de maig del 2009. L'acusat, Santiago Navarro Freixas, va acudir cap a dos quarts de deu del matí a les dependències de l'ajuntament de Cassà de la Selva per entrevistar-se amb el regidor de Medi Ambient, David Vila Ligero. Segons el text de conclusions, quan va acabar la reunió, l'acusat, amb la finalitat de menyscabar la seva integritat física i amb absolut menyspreu per l'autoritat que representava, va propinar un cop de puny al cap de la víctima, al mateix temps que el va sacsejar amb força subjectant-lo per la roba. A causa de l'agressió, l'acusat va provocar a l'agredit diversos eritemes d'entre 5 i 10 centímetres i una ferida a la zona parietal, que va necessitar punts de sutura. També li va estripar el jersey que duia i la camiseta que portava. Segons l'escrit de conclusions, les tenses reunions de treball i la mala relació que tenien víctima i acusat en l'àmbit privat abans que Vila fos regidor, van empitjorar quan aquest va entrar a l'Ajuntament. Fet que va derivar en l'agressió per part de l'empresari.

Per tot plegat, i d'expressa conformitat entre el fiscal, l'acusació particular, exercida pel lletrat Gregori Martínez, i la defensa, exercida pel lletrat Carles Monguilod, l'empresari Santiago Navarro Freixas ha estat condemnat a una multa de tres mesos a una quota diària de 6 euros –540 euros– per un delicte de lesions; i una pena de dos anys de presó i també una multa de tres mesos a una quota de diària de 6 euros –540 euros– per un delicte d'atemptat.

LA DATA

06.05.09
és el dia
que David Vila i Santiago Navarro van mantenir una reunió a l'ajuntament, que va acabar amb l'agressió.

LA XIFRA

540
euros
de multa han imposat per un delicte d'atemptat a l'autoritat. Els 540 euros restants és pel delicte de lesions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.