Successos

ROBATORIS A DOJO

Roben cable d'aspersors a cases de Campllong, Cassà i Riudellots

Els lladres s'han endut 1.100 metres de fil de coure del sistema de reg anomenat pivot o trac, valorats en uns 24.000 euros

Han sostret 42 plaques solars d'una indústria de Banyoles per un valor de 16.800 euros

Els lladres de coure no paren de robar aquest preuat metall que s'utilitza per la seva bona conductivitat elèctrica i tèrmica, i resistència a la corrosió atmosfèrica. Només de l'1 de gener al 8 d'abril d'aquest any el seu preu ha pujat un 27,76 per cent en relació al mateix període de l'any passat.

En les últimes setmanes els lladres han robat uns 1.100 metres de cable elèctric d'aspersors propietat de sis pagesos de Campllong, Cassà i Riudellots de la Selva.

El robatori s'ha produït en tots els casos en el mateix tipus d'aspersor, l'anomenat pivot o trac, que té un eix molt llarg que permet regar molts metres alhora i que es va movent tot llançant aigua mitjançant unes rodes que porta incorporades. Aquest sistema de reg incorpora un cable elèctric d'una longitud que oscil·la entre els 180 i 200 metres de longitud que, multiplicats pels cinc aspersors afectats, suma un muntant d'uns 1.100 metres.

Sis robatoris

El robatori més recent va tenir lloc a la granja La Selvatana de Campllong, la nit de diumenge a dilluns passat. Els lladres es van endur el cable de l'aspersor, d'uns 180 metres de longitud, i a més una arada i altres tubs de reg.

La granja Can Feliu de Campllong és una de les altres instal·lacions que també han estat víctimes dels lladres. Fa unes setmanes els van robar 180 metres del cable elèctric de l'aspersor. Els tècnics el reinstal·laven ahir.

A Can Frigola de Cassà de la Selva també hi van robar el cable del sistema de reg. El propietari, Joan Bou, desconeix amb exactitud quan va ser el robatori, havent-se adonat del succés aquesta setmana. A Can Gep Xai de Cassà, ahir es van adonar que també els havien robat el cable.

A Riudellots de la Selva, els masos Can Rufí i el Mas Greñana, també els lladres els han deixat l'aspersor sense el cable que el fa moure. En aquest últim cas, el robatori es va produir fa un mes i mig.

Preocupació

El pagesos afectats per aquests robatoris reclamen més vigilància policial, i diuen que estan preocupats per dos motius sobretot: per una banda, pel perjudici econòmic que els representa la substitució del cable, i per l'altra, pel que podria suposar si els tornen a robar en plena campanya d'estiu i han d'estar dies sense poder regar les plantacions. Això els podria suposar arribar a perdre la collita, ja que el subministrament del nou cable no es fa d'un dia per l'altre i en temps de sequera les plantacions no poden esperar.

Reposar el cable nou suposa una despesa de 4.000 euros, a banda de la instal·lació.

La companyia d'assegurances ha comunicat a alguns dels pagesos que no els cobrirà aquesta despesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.