Successos

TRÀNSIT

Interior flexibilitza part de les restriccions als camions

Redueix d'un 30% el nombre de quilòmetres restringits i d'un 17% el d'hores respecte de les operacions de l'any passat per Setmana Santa i estiu

Allibera un tram de l'N-II i la C-35, entre Tordera i Llagostera

El Departament d'Interior de la Generalitat ha aixecat part de les restriccions de trànsit a què estaven sotmesos els camions al llarg de l'any, en dates d'alt volum de trànsit a les carreteres, com ara per Setmana Santa, a l'estiu i en alguns ponts.

D'aquesta manera, el conseller d'Interior, Felip Puig, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, van arribar a un acord amb representants de les associacions de transportistes en relació a les mesures de regulació de la circulació del transport de mercaderies previstes per a aquest 2011.

Respecte de les restriccions de l'any passat els dies d'operacions especials de trànsit, per Setmana Santa i a l'estiu, Interior ha reduït d'un 30% el nombre de quilòmetres restringits, així com d'un 17% el d'hores restringides en tot el territori. En aquest sentit, el nombre d'hores afectades es redueix de 110 a 91, un acord que inclou també l'eliminació de la restricció que s'havia previst per al cap de setmana dels dies 6 i 7 d'agost.

L'acord entre les parts permet també la circulació de camions per l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infanti i Tarragona, tant el Dijous Sant com els dissabtes d'operacions especials, en aquells casos en què es tracti de transports que tornen a les seves bases respectives situades a prop d'aquest tram, la qual cosa era una reivindicació històrica del sector. Els Mossos d'Esquadra controlaran, però, aquesta excepció.

Una altra de les mesures inclou la modificació de la franja horària actual dels dissabtes pel que fa a operacions especials, que passa de la franja de 9 a 14 hores a la de 10 a 14 hores. També es modifica la franja horària del Dijous Sant, que del període de 16 a 22 hores passa al de 17 a 22 hores.

Comarques gironines

Els canvis en aquesta demarcació inclouen la modificació de la restricció actual a l'N-II: fins ara, la restricció era entre Montgat i Riudellots de la Selva; ara, però, s'escurça fins a Tordera, amb la qual cosa s'allibera el tram entre el riu Tordera i Riudellots. Pel que fa a la C-35, la restricció entre Barcelona i la Costa de l'Alou que hi havia fins ara, acaba actualment a Maçanet de la Selva. Per tant, s'allibera el tram entre les poblacions de Maçanet i Llagostera.

La majoria d'aquestes mesures ara modificades constaven en una resolució del govern tripartit, de 21 de desembre de l'any passat, quan ja s'havien celebrat les eleccions al Parlament.

Restriccions a vies gironines per Setmana Santa

Durant els dies de Setmana Santa, el Servei Català de Trànsit ha establert restriccions de circulació als camions per als dies de les operacions de sortida i de tornada. En concret el Dijous Sant, dia 21, de 17 a 22 hores; el Divendres Sant, de 9 a 14 hores; el diumenge, dia 24, de 15 a 22 hores, i el dilluns, dia 25, de 9 a 22 hores. A les carreteres gironines, aquestes restriccions tindran lloc a les vies següents, i sempre en els dos sentits de circulació:

La C-253, entre Sant Feliu i Palamós

La C-31, entre Santa Cristina d'Aro i Mont-ras

La C-35, del límit de Barcelona fins a Maçanet de la Selva, a l'enllaç amb l'AP-7

La C-63, entre Lloret de Mar i Vidreres

La GI-681, entre Llagostera i Tossa de Mar

La GI-682, des del límit amb Barcelona fins a Lloret de Mar

Aquestes restriccions no afecten el transport d'escombraries, bestiar viu, llet crua, aigua de consum humà, servei de correus, ni tampoc la distribució de la premsa diària.

Paral·lelament, el Servei Català de Trànsit porta a terme una campanya publicitària amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania que la seva contribució és imprescindible per evitar la sinistralitat a la carretera. Consisteix en una difusió radiofònica sota l'eslògan Encara hi ets a temps, que també es recordarà en els panells de les carreteres i les autopistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.