Successos

SUCCESSOS

Un noi alemany de 19 anys mor ofegat a la platja de Lloret

El jove va entrar a l'aigua dissabte a nit malgrat que onejava la bandera vermella

La mala mar va dificultar les tasques de rescat i no va ser fins ahir al matí que salvament marítim va localitzar el cos del noi a Fenals

Un jove de 19 anys i de nacionalitat alemanya va morir ofegat a les aigües de la platja de Lloret de Mar, situada al davant de l'Ajuntament.

Els bombers van rebre l'avís a les 22.58 hores de dissabte a la nit, però el fort onatge que hi havia va complicar les tasques de rescat, que van durar tota la nit. No va ser fins ahir a les 8.45 hores del matí que l'helicòpter de salvament marítim va localitzar el cos del noi a la platja de Fenals, a un quilòmetre d'on va entrar a l'aigua.

Els fets es van produir quan el noi va entrar a l'aigua per banyar-se poc abans de les onze de la nit, però les fortes onades el van arrossegar mar endins i no va poder sortir-ne. Segons va explicar l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, quan el jove va entrar a l'aigua onejava la bandera vermella, pel fort onatge que hi va haver durant tot el dia.

En aquest sentit, l'alcalde va considerar que es tracta d'“una imprudència de joventut”, ja que la bandera vermella onejava a la platja des de primera hora del matí de dissabte. “És del tot incorrecte anar-se a banyar de nit tenint en compte l'avís que hi ha, però quan ets jove a vegades no veus els límits de la seguretat i en aquest cas era una mar que és traïdora”, va remarcar Crespo. “Era un d'aquests temporals de mar amb un corrent que porta cap al fons”, va afegir-hi l'alcalde, que va lamentar la mort del noi i va donar el condol als familiars.

Vacances

La víctima havia arribat el mateix dissabte a Lloret juntament amb un grup de joves alemanys, per tal de passar-hi uns dies de vacances.

El succés va mobilitzar diversos equips de recerca. Tan bon punt van rebre l'avís, els Bombers de la Generalitat van muntar un operatiu de rescat amb cinc dotacions a més de les unitats subaquàtiques del grup d'actuacions especials (GRAE) dels bombers i les dels Mossos d'Esquadra, efectius de salvament marítim, de la policia local, del sistema d'emergències mèdiques (SEM) i de Protecció Civil. La mala mar va complicar moltíssim les tasques de recerca, que van durar tot la nit. Fins poc abans de les nou del matí no es va localitzar el cos del noi; després es va procedir a retirar-lo de l'aigua i a fer els tràmits judicials pertinents. Per la seva banda, el sistema d'emergències mèdiques va enviar un equip de psicòlegs perquè donessin suport al grup de joves que acompanyaven el noi i que eren a la platja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.