Successos

Tortosa

Puig anuncia la incorporació de mil mossos nous al juny

Aquests efectius es desplegaran arreu del territori, i alguns arribaran també a les Terres de l'Ebre

El conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar ahir a Tortosa, durant la celebració del Dia de les Esquadres, que a partir del mes de juny s'incorporaran un miler més d'agents al cos dels Mossos d'Esquadra. Entre 730 i 750 provindran de l'Escola de Policia de Catalunya, i la resta seran agents que actualment cobreixen tasques administratives o d'unitats centrals. L'objectiu d'aquest desplegament de nous efectius és cobrir el territori. Així, aquests efectius es distribuiran arreu del país, i alguns es destinaran també a l'àrea policial de les Terres de l'Ebre, on el mateix Puig va reconèixer que es necessiten més efectius. El conseller també va precisar que l'arribada d'aquests nous agents es farà de manera paral·lela i independent al reforç d'efectius que es duu a terme a les zones costaneres durant els mesos d'estiu. El conseller també va anunciar que l'objectiu del seu departament és incrementar de 16.000 a 18.500 el nombre d'agents durant l'actual legislatura.

En clau més local, el conseller va destacar la disminució en un 4% del nombre de delictes i faltes a les Terres de l'Ebre, i en un 3% del nombre d'atemptats contra el patrimoni, si bé va reconèixer la sensació d'inseguretat al camp. “Per això estem treballant per millorar la coordinació amb els agents rurals i els sindicats agraris”, va assenyalar. També es va referir al projecte de construir una nova caserna dels Mossos a l'Ametlla de Mar, per cobrir el litoral ebrenc. “Ho tenim damunt la taula i pensem que és necessària, més que edificis magnífics com el 112 de Reus”, va afirmar, i també va carregar contra la política del tripartit. “S'han gastat més recursos dels que tenien”, va etzibar. Ara bé, va reiterar que la caserna de l'Ametlla dependrà dels pressupostos que estan elaborant.

LA FRASE

La caserna de l'Ametlla és necessària, més que edificis magnífics que s'han fet
Felip Puig
Conseller d'interior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.