Successos

POLICIAL

Detingut a Sils un implicat en l'11-M per falsificació

Nasreddine Ben Laidne Amri, que el mes passat va ser condemnat a dos anys per haver ajudat a fugir terroristes, tenia un laboratori per falsificar certificats de matrimoni entre tunisians i franceses

La Policía Nacional va detenir el 26 d'abril passat a Sils Nasreddine Ben Laidne Amri, que acabava de ser condemnat per l'Audiencia Nacional a dos anys de presó (el fiscal en demanava 13) per haver ajudar a fugir, proporcionant-los documentació falsa, alguns dels autors de l'atemptat de l'11-M a Madrid. La Policía Nacional va detenir aquest cop Nasreddine Ben Laidne Amri, acusat de falsificació de certificats de matrimoni entre ciutadans tunisians i ciutadanes franceses que servien perquè s'expedís als homes, com a casats amb europees, el permís de residència a l'Estat espanyol. En un escorcoll que es va fer en un local a part del domicili on Ben Laidne Amri vivia amb la seva dona, la policia hi va trobar impressores, ordinadors, segells amb els anagrames d'ajuntaments, certificats de compulsa del consultat d'Espanya a Tolosa, etc., material destinat a falsificar els certificats. En l'operació, a part de Laidne Amri, que fins feia poc tenia el domicili a Vidreres però que darrerament s'havia traslladat a Sils, també va ser detinguda la seva dona, però ella va quedar en llibertat, mentre que ell va ser empresonat.

Les detencions a Sils formaven part d'una operació entre la Policía Nacional i la policia francesa per desmantellar un grup que ja feia mesos que s'havia detectat que es dedicava a cobrar uns 6.000 euros per expedir els certificats de matrimoni falsos perquè ciutadans tunisians obtinguessin el permís de residència a l'Estat espanyol.

En total, s'han detingut tretze persones, vuit d'elles a l'Estat espanyol i cinc a França, com a integrants de la xarxa, que es pressuposa que liderava Ben Laidne Amri i que hauria aconseguit expedir una seixantena de permisos fraudulents, vint a Girona.

Segons la Policía Nacional, el mecanisme del grup consistia a buscar immigrants en situació irregular a França i se'ls oferia la possibilitat de regularitzar la seva situació a través de certificats de matrimoni falsos. L'organització ja s'encarregava de buscar les dones franceses, que obtenien una part del que pagava el beneficiari per la feina d'anar a la subdelegació del govern de Girona o de la província que fos per fer el tràmits pel permís del seu marit. No hi havia proves del casament, només certificats de matrimoni falsificats.

Serrell de l'11-M

Ben Laidne va ser jutjat a l'Audiencia Nacional el mes de març juntament amb tres processats més: Zohair Khadiri, Djilali Boussiri i Abdelkrim Lebchina. El fiscal els acusava d'integració en banda terrorista per haver ajudat a fugir d'Espanya Mohamed Afalah, Mohamed Belhadj, Daoud Ouhmane, Said Berraj, Abdelilah Hriz i Otman el Mouib, que formaven part de la cèl·lula que va cometre els atemptats i que va fugir després del suïcidi de la resta del grup a Leganés. Kgaduru va ser condemnat a deu anys, Boussiri a sis, Amri a dos i Lebchina va ser absolt.

LA XIFRA

2
anys de presó va imposar l'Audiencia Nacional a Ben Laidne Amri per haver ajudat a fugir terroristes de l'11-M.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.