Detenen un veí dels Pallaresos amb 300 artefactes de la Guerra Civil a casa seva

En l'operació, van ser desallotjats els residents de la zona i un agent va resultar ferit en disparar-se una arma

L'acusat, de 59 anys i veí dels Pallaresos, tenia repartits 300 artefactes de la Guerra Civil, 30 armes curtes i 20 armes llargues per diferents parts de casa seva, situada al número 8 del carrer Maresme. A causa del temor que aquest arsenal acabés ocasionant algun tipus de situació perillosa, un veí del costat es va posar en contacte dimecres a la nit amb la Guàrdia Civil per alertar dels fets. A partir d'aquí, ahir al matí es van dirigir fins allí diverses patrulles de la Guàrdia Civil –que són els que s'han fet càrrec de l'actuació–, així com també dels Mossos d'Esquadra i de la policia local per tal de comprovar els fets.

En primer lloc, els efectius del cos de seguretat estatal es van posar en contacte amb el propietari per advertir-lo de la intervenció. L'home va sortir al carrer per voluntat pròpia i va donar el consentiment als agents perquè efectuessin el registre de l'immoble on, en una primera volta superficial, els investigadors ja van observar que hi havia acumulat un important nombre de material que podia ser de risc. Abans d'iniciar la inspecció a fons, però, van desallotjar preventivament una quinzena de veïns de la zona que van ser acollits en un bar pròxim –van tornar a casa a la tarda–; i van acordonar el carrer Maresme i un altre de paral·lel.

En l'escorcoll, hi va participar el grup especial de desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil, la policia judicial de Salou i tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius dels Mossos. D'entre els efectes trobats hi havia projectils d'aviació –alguns dels quals pesaven quasi 100 kg–, granades, armes de caça, fusells i pistoles. Alguns artefactes estaven a l'interior de la casa i d'altres al pati, barrejats amb pedres, rodes de bicis i de motos, i una roda de molí; i aproximadament la meitat dels projectils encara estaven activats amb pólvora. Paral·lelament, a la tarda hi va haver un incident ja que quan els guàrdies civils estaven carregant el material en furgonetes una escopeta es va disparar accidentalment i va ferir en una mà un guàrdia, que va ser traslladat amb ferides de caràcter lleu a l'hospital Santa Tecla de Tarragona.

La Guàrdia Civil va arrestar l'home com a suposat autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes, i dipòsit d'armes i munició. L'home –que en tot moment va col·laborar amb la policia– va argumentar que considerava normal el volum de material que tenia ja que n'és col·leccionista des de fa anys, i va afegir que creia que això no suposava cap perill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.