Successos

la revetlla i les seves seqüeles

Coets i petards causen focs forestals i urbans

incendiaris Denuncien l'autor del llançament d'una bengala que va cremar 2,1 hectàrees a Cala Montgó i investiguen qui va tirar el petard que va cremar tres cotxes i dos locals i va intoxicar una dona a l'Escala

Focs de vegetació i incendis de mobiliari urbà van fer córrer tota la nit de Sant Joan els Bombers que van haver de fer 1.046 sortides a Catalunya, 256 a les comarques gironines. Allà on van tenir més feina va ser a les comarques que toquen a mar: a l'Alt Empordà van fer 80 serveis; al Baix Empordà, 97, i a la Selva, 32. Les comarques interiors van donar menys feina: 27 sortides al Gironès; 5, a la Cerdanya; 7, a la Garrotxa, i dues, al Ripollès. Els incidents més importants es van concentrar al municipi de l'Escala, on cap a la mitjanit un brètol, que no ha estat trobat, va llançar un petard per fer cremar un contenidor al carrer Vista Alegre. El contenidor va cremar, darrere seu les flames van calcinar tres cotxes que eren aparcats al costat, i també van enganxar els baixos de dos locals: l'hostal La Riera, que està tancat al públic, i el magatzem d'una antiga sabateria. De resultes de les flames, la mestressa de l'hostal va haver de ser traslladada a l'hospital per inhalació de fum i es van cremar una quantitat important de sabates. Les parets dels edificis propers van quedar fumades.

Bengala incendiària

També a l'Escala, cap a les tres de la matinada, es va calar foc a una zona boscosa de la cala Montgó. Els bombers van destinar-hi 34 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris. No es va haver d'evacuar ningú ni hi va haver ferits. La policia va denunciar el sospitós d'haver causat l'incendi: una persona que va llançar una bengala de navegació durant la celebració de la revetlla.

A moltes poblacions, el mobiliari urbà (papereres, contenidors, bústies...) van ser objecte dels vàndals que fan mal ús dels petards i coets i, a banda dels bombers, les policies locals també es van fer un tip de buidar extintors per apagar petits focs. De totes maneres, algunes policies van detectar una disminució del nombre de petards esclatats, amb tota seguretat a conseqüència de la crisi.

Els danys personals causats pels petards també van ser força nombrosos. Segons dades del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), 192 persones van haver de rebre assistència hospitalària. La majoria d'aquestes assistències van ser per cremades i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. De les 192 persones ateses, 140 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona.

Pel que fa al tipus de lesions, es van registrar 99 cremades lleus, 12 de greus, 34 traumatismes i/o amputacions i 47 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 45 menors d'11 anys i 47 d'entre 11 i 17 anys.

Els telèfons d'emergències 112 i 061 han rebut 1.833 trucades entre les vuit del vespre del 23 de juny i les set del matí del 24, causades per 1.892 incidents diferents.

Controls d'alcoholèmia

I en l'àmbit del trànsit, els Mossos van fer bufar, a les carreteres gironines, 1531 conductors, dels quals 89 van ser denunciats per la via administrativa per anar beguts i 12 van ser denunciats per la via penal. A tot Catalunya, 281 persones han estat denunciades administrativament per positiu. 30 dels positius han estat penals i han incorregut en delicte. Es van fer 59 proves de detecció de drogues, de les quals 34 han resultat positives. Sis conductors es van negar a fer la prova i se'ls va denunciar per un delicte de desobediència.

Troben un noi mort surant al mar al Masnou

Un noi que aparentava tenir entre 25 i 30 anys va ser trobat mort, ahir al matí, surant al mar, davant de la platja del Masnou. El noi anava indocumentat i s'està analitzant qui és i com va morir.

Intercedeix en una baralla i cau mort a Granollers

Un home va morir ahir a la matinada a Granollers, després que intercedís per evitar la batussa entre dos homes. La víctima, de mitjana edat, va caure estesa al terra i s'ha d'aclarir si patia del cor.

Un jove mor en caure en una foguera a Galícia

Un noi brasiler de 22 anys va morir a A Corunya en caure al bell mig d'una foguera. A la mateixa població, la policia local va trobar, ja al matí, un home de 42 anys, mort, surant al mar.

Mor a Barcelona en ventar-se un cop amb el metro

Un home va morir ahir al matí a Barcelona quan va córrer precipitadament per intentar agafar el metro i es va colpejar contra el vagó, que ja estava en moviment, i després va caure.

Un home begut cau a Llançà i el porten a l'hospital

Un home que va caure estès davant del CAP de Llançà a conseqüència del consum d'alcohol va haver de ser traslladat a l'hospital de Llançà. Primer es va pensar que l'havien atropellat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.