Successos

El govern farà una campanya contra el ‘top manta' al Camp

S'elaboraran tríptics i cartells per conscienciar sobre la competència deslleial que suposa aquesta activitat

La iniciativa es va tractar ahir en una reunió en què van participar representants de Cunit, el Vendrell i Calafell

“La publicitat es repartirà en bars, botigues, hotels i càmpings”

La Generalitat ha fet un pas ferm per combatre el top manta als municipis costaners del Camp de Tarragona, on es pretén instaurar un discurs únic que eviti la sensació de descontrol de l'estiu passat, quan els Ajuntaments del Vendrell i Calafell es van veure superats per la presència massiva de venedors i van acabar deixant-los via lliure perquè desenvolupessin aquesta pràctica en uns espais determinats. Per tal d'acostar posicions i buscar complicitats entre el govern català i les administracions locals, ahir a la nit es va celebrar una reunió al Consell Comarcal del Baix Penedès, en què va assistir l'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, el batlle del Vendrell, Benet Jané, i de Calafell, Joan Olivella; representants d'associacions de comerciants; l'intendent en cap dels Mossos, Jaume Giné; el delegat del govern a Tarragona, Quim Nin, i la directora dels serveis territorials d'Interior, Carme Mansilla. En la trobada, un dels principals compromisos que es va posar sobre la taula va venir de part de la delegació del govern, ja que es va anunciar que la Generalitat realitzarà una campanya institucional que ajudi a reduir aquest fenomen a les localitats del litoral més afectades, si bé també es va demanar la col·laboració dels ens locals per tirar-la endavant.

Com que aquesta problemàtica no és exclusiva del Baix Penedès, divendres hi haurà una segona reunió a la delegació del govern de Tarragona per tractar sobre la mateixa qüestió, en què estan convocats representants de Torredembarra, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Salou. La campanya de comunicació que se'ls proposa comporta l'elaboració de tríptics i cartells, en què es vol recordar a la ciutadania la competència deslleial que el top manta suposa per a la resta de venedors locals. Aquest material es repartirà als llocs més concorreguts, com ara bars, restaurants, botigues, càmpings i hotels. I, pel que fa al calendari, el material es podria tenir enllestit la setmana vinent o, a tot estirar, durant la segona setmana de juliol.

Una acció esperada

La permissivitat envers la venda il·legal ambulant que l'any passat van decidir aplicar l'anterior batlle de Calafell, Jordi Sánchez, i l'actual alcalde del Vendrell, Benet Jané, va aixecar una gran controvèrsia. La mesura, que va ser del tot inèdita, es va justificar per part dels consistoris per la impossibilitat de controlar només amb els recursos locals la proliferació de venedors de top manta que es van instaurar a la primera línia de costa del Baix Penedès.

Durant els prop de 15 dies en què va estar en vigor aquesta solució alternativa, els ajuntaments del Vendrell i Calafell es van convertir en l'objecte de les crítiques i, a més, una voràgine de periodistes van desembarcar-hi per enregistrar els punts que les corporacions locals van pactar amb els top manta i on, per tant, els era permès desenvolupar la seva activitat sense persecució de la policia local.

La desaparició en sec de la tolerància es va acordar en una reunió que Jané i Sánchez van mantenir el 24 d'agost de 2010 amb l'exconseller d'Interior Joan Saura, que va ser qui es va comprometre que la Generalitat desenvoluparia la campanya que ara es vol materialitzar. La proposta va ser ben rebuda pels batlles i el sector comercial, que com a únic matís van sol·licitar que la publicitat “fos potent”, a l'estil de la de trànsit.

LA FRASE

Divendres hi haurà una altra trobada amb els alcaldes de Torredembarra, Vandellòs i l'Hospitalet, Cambrils i Salou
fonts de la delegació del govern a tarragona

LA DATA

24.8.2010
Va ser el dia en què es van eliminar els punts del Vendrell i de Calafell
on el ‘top manta' no estava perseguit.

PxC denuncia la venda il·legal de peix al Vendrell

El portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, August Armengol, denuncia que des de fa dos mesos han detectat la presència de “tres o quatre ciutadans, d'origen magribí, que venen peix de manera il·legal al passeig Marítim de Coma-ruga, entre la plaça dels Germans Trillas i el carrer del Montmell”. “Les persones que es dediquen a aquest negoci van amb bici, on porten el peix en petits contenidors. Acostumen a actuar de dimarts a divendres, de les onze del matí a les dues del migdia, i ofereixen la mercaderia tant als vianants com als establiments”. Armengol afegeix, a banda, que últimament han ampliat el seu radi d'acció al Vendrell: a la carretera de Valls, a Pisos Planas i a ca l'Escori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.