Successos

crim

Busquen un grup de magribins implicats en el crim de Lloret

Les primeres hipòtesis apunten que un grup de joves francesos d'origen nord-africà van discutir amb la víctima

Unes 300 persones es manifesten davant l'ajuntament per rebutjar el crim i donar suport a la família

“Cada any Lloret rep un milió de visitants i hi ha fets inevitables”

Els Mossos d'Esquadra estan estrenyent el cercle a la recerca del responsable o responsables de la mort d'Andrew Milroy, el jove britànic de 15 anys que diumenge a la matinada van assassinar d'una ganivetada a Lloret de Mar. Les primeres investigacions apunten en direcció a un grup de tres joves francesos d'origen nord-africà amb qui tot fa pensar que el noi va tenir una discussió abans de la fatal mort. Tot indica que es podria tractar d'un grup d'origen algerià o marroquí. En tot cas, els Mossos estan indagant en l'entorn més proper de la víctima a la recerca de qualsevol pista que aclareixi el crim. El cas està sota secret de sumari i la informació transcendeix amb comptagotes. Els serveis de neteja van rebre ordres de buidar tots els contenidors pròxims a la zona a la recerca de l'arma homicida.

Record a la víctima

Ahir al migdia, companys de la víctima, familiars, amics, polítics i ciutadans es van concentrar davant l'ajuntament per mostrar el seu rebuig al crim. Molts adolescents, llàgrimes i abraçades en el minut de silenci a les portes de l'ajuntament de Lloret de Mar. Unes 300 persones van recordar el jove i van donar suport a la família del menor, que també va voler ser present a l'homenatge que Lloret va fer al seu fill. Pare, mare i germana van rebre el suport de molts amics de la víctima, que van escriure cartes de record que van entregar a la família.

A la tarda, espontàniament, un grup de joves amics i companys de la víctima van anar caminant fins al lloc del crim, i van asseure's a terra, en un altre acte de record del noi i de rebuig del crim.

L'alcalde, Romà Codina, també va voler expressar el seu suport i condol a la família. Les banderes de l'ajuntament onejaven a mig pal. Codina va qualificar el crim de “fet lamentable” però va assegurar que es tracta d'un “cas aïllat” i el va desvincular de la inseguretat que alguns veïns i comerciants diuen que es viu a la població.

Més vigilància

Romà Codina va admetre que el turisme conflictiu és un fet que els “preocupa” i va assegurar que reforçaran la presència policial tant com sigui possible. Així mateix, Codina va assegurar que tots els cossos policials estan en contacte permanent i es coordinen per garantir la pau a Lloret de Mar sobretot durant l'estiu. L'alcalde va recordar que Lloret rep cada any un milió de visitants i que, amb aquesta afluència de persones, és inevitable que a vegades passin fets que “no es poden evitar”. “Hem d'estar sempre atents, però hi ha situacions que no podem evitar”, va assegurar Romà Codina. Finalment, l'alcalde va remarcar que té previst reunir-se amb el conseller d'Interior del govern, Felip Puig, per reclamar més presència de Mossos d'Esquadra al municipi.

Per la seva banda el cap de l'oposició, Marc Fuertes (Millor), va tornar a reivindicar ahir més seguretat al municipi, i es va basar en les propostes que incloïa al seu programa electoral, de dotar els carrers de càmeres de vigilància i més presència policial. “Hi ha d'haver un abans i un després d'aquest crim”, va comentar Fuertes.

Els fatals fets es van produir al voltant de les quatre de la matinada. El vigilant d'un hotel de Lloret, situat al davant d'on van tenir lloc els fets, va alertar la policia. El noi estava ferit enmig d'un bassal de sang a la cantonada del carrer del Torrentó a l'entrada d'un pàrquing, a l'altura del número 5.

Les claus

L'autòpsia confirma que va morir d'una sola punyalada

ò.p

Andrew Milroy va néixer a Lloret de Mar, tot i que la seva família és originària de la Gran Bretanya. Andy, el pare, es va traslladar a Catalunya fa 36 anys. La mare, Jackie, va emigrar des de la Gran Bretanya fa 26 anys, i a Lloret va conèixer el seu marit. Fruit d'aquesta relació van néixer Andrew i la seva germana Carla, de 12 anys. El marit va regentar el bar Sergeant Peppers Fun Pub, posteriorment Braveheart's International Pub i actualment tenia el bar Route 66, d'ambient nord-americà, al passeig marítim de Lloret de Mar. La víctima estudiava al col·legi Immaculada Concepció, del municipi selvatà.

Jackie, la mare, va assegurar ahir que està en “estat de xoc” pel que li ha passat al seu fill. La dona comentava que no estava clar com havien anat els fets, i que s'estava investigant. Així mateix va confirmar que, de moment, no s'ha produït cap detenció, però que s'està treballant en les pistes per localitzar l'autor material de l'apunyalament.

L'autòpsia va determinar ahir que el jove va morir d'una sola punyalada que l'agressor li va clavar directe al cor. A conseqüència d'aquesta greu ferida que va rebre, el noi va morir posteriorment a l'hospital comarcal de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.