Successos

policial

Menys drogues i armes, però moltes més alcoholèmies

Durant els quatre dies de dispositiu Snoopy a la demarcació, els policies han denunciat 65 conductors per haver donat positiu en les proves d'alcoholèmia, 199 persones per drogues i 40 per possessió d'armes

Un 26,30% menys de persones amb drogues que el 2008 –el darrer Snoopy– i un 51,52% menys amb armes, però un augment del 44% pel que fa al nombre de conductors que han estat enxampats beguts al volant. Aquest és el balanç definitiu que han fet públic els Mossos d'Esquadra dels quatre dies que ha durat aquest dispositiu, en què se situen controls en punts estratègics pròxims a zones d'oci nocturn de les comarques gironines. En números rodons, el dispositiu s'ha saldat amb 199 denúncies per tinença o consum de substàncies estupefaents i 40 per possessió d'armes. Així mateix, els agents han denunciat 65 conductors que han donat positiu en les proves d'alcoholèmia i que, per tant, conduïen amb una taxa d'alcohol superior a la permesa. Aquesta dada és molt superior a la de, per exemple, l'Snoopy del 2007 quan van donar positiu 17 conductors; el 2008, l'últim any que s'havia muntat el dispositiu, en van ser 45. El cap de Trànsit a Girona, Pedro Castrejón, va fer ahir una crida als conductors perquè extremin la prudència i va recordar que és molt perillós conduir sota els efectes de l'alcohol. Una altra conducta que ha augmentat és la dels conductors que es neguen a fer el control d'alcoholèmia. Hi ha hagut cinc conductors que s'han negat a bufar. Castrejón va recordar que no fer la prova no comporta cap benefici al conductor, sinó tot el contrari, perquè negar-s'hi està considerat un delicte. També han estat detingudes set persones per assumptes relacionats amb el trànsit: cinc per haver donar una taxa d'alcohol penal en els controls, un per haver-se negat a fer les proves i un altre per conducció temerària.

En total, en el dispositiu Snoopy han detingut 26 persones, entre les quals n'hi ha una que ho ha estat per tràfic de drogues, nou per lesions, quatre per atemptat a agents de l'autoritat i tres per falsificació de document públic. Pel que fa als denunciats per droga, 85 ho eren per haixix; 10, per drogues sintètiques, i 104, per marihuana.

El cap dels Mossos a Girona, Joaquim Belenguer, va explicar que les persones que anaven armades eren majoritàriament joves i duien un munició de foc, 13 armes blanques, 2 punys americans, 15 pals de grans dimensions i set esprais.

1.742 identificats

Tot i això, Belenguer va explicar que amb els mateixos dies i el mateix nombre d'efectius han trobat menys drogues i armes, i considera que és perquè les persones saben que hi ha controls habituals i “s'ho pensen dues vegades” abans de sortir de casa amb drogues o armes. En el dispositiu han identificat 1.742 persones, han escorcollat 689 vehicles, han posat 417 denúncies per diverses infraccions i han proposat retirar 764 punts de carnet de conduir. En el dispositiu hi han treballat 740 agents dels Mossos d'Esquadra i 298 policies locals i vigilants municipals del territori gironí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.