Successos

LA CRÒNICA

Nerviosisme a primera línia de foc

Tarda tensa, la que es va viure ahir a la Riba. Sobretot per als treballadors de la paperera i els veïns de la part més elevada del poble, que van veure com el foc arribava a 150 metres de les seves cases. Però l'ensurt més important se'l van emportar la setantena de persones, la majoria nens, que s'hostatjaven al refugi Almogàvers i cinc persones més que ho feien al dels Massets, situats tots dos ben a prop del punt d'origen de l'incendi, a tocar de la carretera que porta de la Riba a Farena i lloc de pas habitual de banyistes, escaladors i dels que carreguen bidons i bidons d'aigua de la font de la Cadireta.

La calma tensa no va tardar a arribar a la Riba, ja que a mitja tarda el vent, tot i que descontrolat, va tendir a bufar en direcció als pobles d'Alcover i Picamoixons. La pilota calenta es desplaçava de lloc i les primeres conseqüències eren el desallotjament del polígon de les Roques Blanques i dels nuclis de la Plana i Mas Gassol. El fort vent convertia l'incendi en altament perillós, alhora que els veïns de Picamoixons manifestaven la seva preocupació per l'evolució de l'incendi. Entre aquests veïns preocupats hi havia alguns treballadors de les dues papereres, que cada cop tenien les flames més a prop. Al final del dia, doncs, es dibuixaven dos flancs, un que avançava cap a Alcover i un que baixava cap al Francolí en direcció a Picamoixons, ja a tocar de les papereres. Mentrestant els bombers remullaven les bales de paper i defensaven a tota costa diferents masos del terme d'Alcover.

A Alcover, a més, hi havia preocupació per les conseqüències que l'incendi podia tenir per a una industria química del municipi. En tancar aquesta crònica, amb el vent revifat i sense mitjans aeris, la nit es preveia d'allò més llarga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.