Successos

judicial

Lloret ha de pagar 76.000 euros per la caiguda d'un pi a Cala Canyelles

L'arbre va destrossar les instal·lacions del club nàutic i un bar el 2003

El TSJC diu que l'Ajuntament era plenament conscient de la seva perillositat

L'Ajuntament de Lloret haurà d'indemnitzar amb poc més de 76.000 euros els propietaris del Club Nàutic Cala Canyelles i el del bar perquè l'any 2003 va caure un pi sobre aquestes instal·lacions. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no només ratifica així la sentència que ja va dictar el setembre de 2009 el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona sinó que l'amplia. Després d'un viacrucis de reclamacions per la via administrativa i un llarg procediment judicial, finalment el consistori haurà d'indemnitzar el propietari del club nàutic amb 49.449 euros més els interessos legals des del 27 de febrer del 2004, dia en què es va fer la primera reclamació extrajudicial.

Amplia la condemna

Així mateix, la sentència del TSJC també amplia la indemnització a l'arrendatari del bar ubicat a les instal·lacions del club nàutic; en aquest cas l'Ajuntament haurà de pagar 26.707 euros més els interessos generals. En l'anterior sentència, el jutjat contenciós número 2 de Girona i l'Ajuntament negaven al bar afectat qualsevol dret d'indemnització perquè no tenia llicència municipal, tot i que feia molts anys que estava oferint els serveis. El TSJC diu que “no està d'acord” amb la sentència del jutjat de Girona ja que l'Ajuntament era plenament conscient que havia obert aquest bar sense llicència i que el seu arrendatari pagava els impostos d'activitats econòmiques, les escombraries, l'IRPF i les quotes de la Seguretat Social. “L'Ajuntament no podia ignorar aquestes dades ni l'arrendatari dissimulava o ocultava la seva activitat”, relata l'escrit de la sentència.

D'altra banda, pel que fa a la caiguda del pi, el TSJC renya l'Ajuntament, ja que assegura que “els danys i perjudicis van ser causats per la deixadesa del consistori en solucionar els problemes que podia produir la caiguda de l'arbre, malgrat que n'era plenament conscient”, ja que fins i tot tenia un informe d'un tècnic de l'Ajuntament, reconeix la sentència.

LA FRASE

Els danys i perjudicis van ser causats per la deixadesa del consistori en solucionar els problemes
Sentència del TSJC

LA DATA

19.7.2003
Un pi de grans dimensions
ubicat en una finca de l'Ajuntament va caure sobre el Club Nàutic Cala Canyelles.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.