Unes 150 persones rebutgen a Badalona l'última mort per la violència masclista

La dona, de nacionalitat marroquina, va ser trobada esquarterada la setmana passada a Rubí

Badalona va recordar ahir l'última víctima mortal en dos anys per violència de gènere a la ciutat, Meryem Zahour, una dona marroquina d'uns trenta anys veïna del barri de Montigalà. Unes 150 persones, entre les quals hi havia representants dels partits polítics, es van aplegar a la plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig a aquest altre cas de violència masclista. Els assistents van fer cinc minuts de silenci davant d'un tapís i una foto de la víctima envoltada de roses vermelles que s'havia col·locat enmig de la plaça. La germana de la víctima també va assistir a l'acte, que va cloure amb un emotiu aplaudiment i una ofrena floral.

La regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat, Paquita Teruel (PSC), visiblement emocionada, va admetre ahir que se sentia «impotent» davant «d'aquest tipus de crims». «Badalona ha estat tres vegades colpejada per la violència de gènere en dos anys», va recordar tot instant la «societat en ple» a lluitar contra aquesta situació. «Cal una implicació total», va assegurar. Teruel va recordar la importància d'actuar en cas de conèixer «a l'escala o al barri» un possible cas de violència de gènere. «És important avisar la policia local si es percep que una veïna pot estar rebent maltractaments», va dir. La regidora va recordar que l'Ajuntament disposa d'equips de mediadors que fan de suport i que poden actuar quan se sospita que una dona és víctima de violència.

El cos de Zahour, que vivia a Montigalà amb el seu marit i els seus dos fills, va ser trobat esquarterat en una zona d'horts de la localitat de Rubí a mitjan mes de maig. El jutge va ordenar la setmana passada l'ingrés a la presó del presumpte autor de l'assassinat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.