Fan esclatar una mina subaquàtica de 125 quilos d'explosiu a Sant Feliu de Guíxols

L'artefacte, que el temporal de mar de Nadal havia posat al descobert, datava de la II Guerra Mundial

Un nombrós dispositiu policial –Mossos d'Esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil i membres de l'Armada– custodiava ahir des de bon matí el perímetre marítim i terrestre de Sant Feliu de Guíxols. La unitat d'artilleria subaquàtica de l'Armada –que havia vingut de Cartagena– juntament amb la Guàrdia Civil estaven preparant l'explosió d'una mina davant la badia del municipi.

Fa uns mesos, un grup de submarinistes van alertar que havien localitzat l'artefacte a pocs metres de la zona que es coneix com la punta de Garbí, a l'extrem sud de la badia. La posterior inspecció més detallada va permetre descobrir que la mina estava a 21 metres de profunditat, era esfèrica i que feia un metre de diàmetre. A més, l'artefacte, que era de la II Guerra Mundial i que molt probablement era alemany, estava carregat amb 125 quilos d'explosiu. El darrer temporal de Nadal hauria posat al descobert l'artefacte, que a més tenia trencada la carcassa i es podia tenir accés al mecanisme detonador.

Després de prop de cinc hores de treball, es va fer el desarmament a uns 25 metres de profunditat davant del port, que va provocar una forta detonació. Avui hi ha previst fer esclatar una mina a Roses i l'any passat se'n van desactivar d'altres al Port de la Selva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.