Condemnen un metge de Blanes que va equivocar el diagnòstic a un pacient, que va morir

El jutjat penal número 1 de Girona ha condemnat un metge de l'hospital comarcal de Blanes per haver enviat a casa un pacient de 55 anys amb el diagnòstic d'un còlic nefrític quan realment tenia un aneurisma a l'artèria aorta. El pacient va morir l'endemà a causa d'una aturada cardiorespiratòria provocada per aquesta anomalia. Segons ha informat l'associació El Defensor del Pacient a través d'un comunicat, el metge ha estat condemnat per una falta d'imprudència lleu amb resultat de mort a pagar una multa de 20 euros per dia durant un mes i la vídua rebrà una indemnització de 84.606 euros i 7.050 euros cada un dels fills de la víctima.

La sentència considera provat que l'home va ingressar a l'hospital de Blanes el 16 de novembre del 2002 i que, després d'algunes proves, el van enviar a casa amb el diagnòstic d'un còlic nefrític. L'endemà l'home va tornar a ingressar i els metges ja no van poder salvar-lo. Va morir per una aturada cardiorespiratòria.

La sentència recull que es podria haver evitat la mort del pacient amb una intervenció quirúrgica quan van aparèixer els primer símptomes i si el metge hagués desplegat les normes més elementals de la cura dels malalts que li exigien els seus coneixements en el camp de la medicina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.