Un incendi crema 4 hectàrees a Begur i fa desallotjar preventivament 200 persones

La nit de Sant Joan els bombers van fer 833 sortides a tot Catalunya i els Mossos, 4.015 controls d'alcoholèmia

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís del foc a dos quarts d'onze de la nit i hi van destinar 14 dotacions per poder-lo apagar. Els treballs d'extinció van durar fins a dos quarts de 3 de la matinada, quan el foc va quedar controlat. Tot i això, durant tot el matí d'ahir van estar treballant a la zona, remullant-la, deu dotacions de bombers i un helicòpter bombarder. Fonts dels bombers van indicar que aquestes dotacions hi continuarien treballant almenys fins ben passades les hores de més calor.

Les dues-centes persones que van ser evacuades preventivament de la urbanització La Borna van ser traslladades al pavelló municipal de Begur i ahir al matí van poder tornar a les seves cases. Les causes de l'origen del foc no han estat encara determinades, però tot apunta que va ser provocat per algun dels petards de la revetlla.

Aquesta va ser l'actuació més destacada a les comarques gironines de les 155 que van haver de dur a terme els bombers la nit de Sant Joan.

Nit de bombers

Des de les vuit del vespre de dimarts fins a les vuit del matí d'ahir, els Bombers de la Generalitat van fer 833 actuacions arreu de Catalunya. A les comarques de Girona en van fer un total de 155. La comarca que va requerir més serveis dels bombers va ser el Baix Empordà, amb 40 actuacions, i la va seguir el Gironès, amb 36. A l'Alt Empordà i a la Selva els bombers van haver d'intervenir 30 vegades a cada comarca. Al Pla de l'Estany hi van fer 7 intervencions, a la Cerdanya, 5, al Ripollès, 4 i a la Garrotxa, 3. La majoria d'actuacions van ser per apagar contenidors i vehicles, vegetació i per prevenció o seguiment de fogueres.

Menys accidents de trànsit

Des de les 10 de la nit de dimarts fins a les 11 del matí d'ahir hi va haver a les carreteres catalanes 15 accidents de trànsit amb sis víctimes, una d'elles mortal, al Montsià. La mateixa nit de l'any anterior es van registrar 25 accidents de circulació amb 13 víctimes, de les quals dues van morir. Un 8 per cent dels conductors a qui es va realitzar la prova d'alcoholèmia van donar positiu –un 2 per cent menys que l'any passat–. Un total de 321 conductors van ser denunciats per haver donat positiu i 40 d'ells van ser imputats penalment per haver superat la taxa de 0,60 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. El 51 per cent dels conductors sotmesos al control de drogues –23 en total– van donar positiu i van ser denunciats administrativament.

Assistència hospitalària

A les comarques de Girona van rebre assistència hospitalària a causa d'accidents amb petards un total de 13 persones, 15 menys que l'any anterior. Sis de les persones afectades van haver de ser ateses de cremades lleus i set per afeccions oculars, també lleus. Arreu del territori català van haver de rebre assistència sanitària 279 persones, deu més que l'any passat. Tot i que el nombre d'afectats va augmentar en relació amb l'any passat, les lesions que es van produir van ser menys greus que en anteriors diades, segons fonts de Salut, les quals van indicar que aquest any no hi ha hagut cap ferit considerat molt greu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.