Tornen a robar una dotzena de tones de coure en una altra empresa de Sils

Els lladres van fer un forat en una de les parets de la nau i van carregar el material en un camió que abans havien robat

Trenzados Graovi SL està situat al polígon que hi ha a l'entrada de Sils, a prop de la carretera, però la part del darrere de la nau està bastant amagada i els lladres ho van aprofitar per robar tranquil·lament sense aixecar sospites. L'empresa es dedica a fer cables elèctrics i dilluns al matí els treballadors es van adonar que els havien robat un munt de bobines. En total, eren dotze tones de coure. No se sap exactament quan es va produir el robatori, perquè els assaltants van inutilitzar els sensors de les alarmes amb cinta aïllant i, per tant, la central d'alarmes no va rebre cap avís.

El robatori estava molt ben estudiat. Els intrusos van fer un forat a la part posterior del magatzem i van carregar el material en un camió, que se sospita que podria haver estat robat abans a Santa Coloma de Farners. Per tal d'evitar ser vistos, van portar el vehicle en aquesta zona del darrere que està més amagada i van entrar-lo en un magatzem que hi ha just al costat. D'aquesta manera, agafaven les bobines i les portaven cap al camió. Com que aquestes peces pesen molt, van agafar un transpalet manual de la nau on tenien el camió i això els va facilitar la feina. Se suposa que van estar traslladant material durant unes quantes hores, però ningú no va veure res ni va sentir cap soroll sospitós. Dilluns, els Mossos d'Esquadra van anar a inspeccionar l'establiment i van intentar buscar empremtes del sospitosos. També van comprovar que el mètode que van fer servir els lladres per inutilitzar les alarmes era gairebé idèntic al del robatori a Ferralles i Metalls Sils SL.

Aquest robatori també va passar un cap de setmana, concretament la matinada del diumenge dia 14 de juny. Els intrusos van entrar a l'empresa per la part posterior, van tallar el filat, van desconnectar els detectors de les alarmes i van tapar les càmeres de seguretat. A partir d'aquí, van aconseguir endur-se deu tones de coure, que van carregar en un camió de la mateixa empresa i en un altre, que segurament també havia estat robat. Al cap d'uns dies, es va recuperar, buit, el vehicle de Ferralles i Metalls en un aparcament de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

El mes de juny, també van robar, a plena llum del dia, un tràiler de Transports Japic Petit de Llagostera, carregat amb 24 tones de coure. El vehicle estava estacionat a pocs metres de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de trànsit de Girona. El camió també va ser recuperar, evidentment buit, al polígon Santiga, a Barberà del Vallès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.