Trànsit s'equivoca a l'hora de comptar els morts al tram en obres de l'N-II i l'Estat s'indigna

La Generalitat admet ara que els 17 morts són a tota l'N-II

Les dades van jugar una mala passada als representants de Trànsit de la Generalitat, que dimarts a la tarda van assegurar en una roda de premsa que, en el primer trimestre de l'any, catorze persones havien mort en accidents de trànsit a la zona d'obres de l'N-II a la demarcació de Girona, sobretot per sortides de via i xocs frontals. Aquesta mortalitat s'havia aconseguit reduir els últims mesos i entre març i juny només hi havia hagut tres víctimes mortals. En total, doncs, disset morts en aquest tram, segons va explicar dimarts el cap de la divisió de Trànsit dels Mossos, Sergi Pla. També es va insinuar que la mala senyalització havia provocat aquest augment del nombre de morts i per això es va fer una reunió amb el Ministeri de Foment per millorar aquests punts.

Ahir, aquest diari va preguntar al subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc Francisco- Busquets, sobre aquesta qüestió i va puntualitzar que les estadístiques de Trànsit no eren certes: «Les nostres xifres no coincideixen amb les seves. No sé si a la roda de premsa es van explicar malament les dades, però el que és segur és que són inexactes. Com a màxim, en el tram d'obres, ha mort una persona i no va ser per culpa de la mala senyalització», va comentar el subdelegat, que hi va afegir: «Vull pensar que tot plegat ha estat un malentès. Generalment, les obres provoquen retencions, però no un augment tan espectacular com asseguren.» Francisco-Busquets també va voler aclarir que s'han fet reunions amb els Mossos per millorar la senyalització, però no perquè hi hagi hagut més morts, sinó per prevenir. Des de fa tres setmanes, s'estan col·locant unes bandes rugoses al mig de la carretera per evitar els xocs frontals, segons va explicar el subdelegat.

Rectificació

Fonts de Trànsit, després de tenir coneixement de les queixes de Francesc Francisco-Busquets, van admetre que els disset morts són a tota l'N-II, i no només a la zona d'obres de Girona, i que d'aquestes víctimes mortals tres són a la comarca del Maresme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.