Interior demana un ús prudent de la maquinària agrícola per l'alt risc de foc

A les terres de Lleida prohibeix les màquines i a la resta del país reclama molta precaució

Les darreres setmanes, els bombers han fet més de 1.300 serveis per apagar incendis de vegetació i s'han cremat unes 1.000 hectàrees, el 70% de les quals han estat en terreny agrícola. La pitjor situació s'ha viscut a les comarques lleidatanes, on el risc d'incendi és molt elevat a causa de la forta calor. És per aquest motiu que Interior va prendre la decisió de prohibir l'ús de la maquinària agrícola en algunes d'aquestes comarques i també al Bages. A la resta del país, els pagesos podran continuar treballant, però la Generalitat els demana que extremin les mesures de prevenció i, entre d'altres coses, que evitin el sobreescalfament de les màquines; que tinguin un extintor a prop i que s'assegurin la discontinuïtat entre les zones ja recol·lectades i les que no ho estan. Segons dades de l'agència EFE, les flames van arrasar al juny 247 hectàrees, gairebé la meitat que en tot el 2008.

Queixes del sindicat

Unió de Pagesos (UP) i els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) s'han queixat de la prohibició i UP ha convocat per avui una concentració de segadores a Tàrrega per protestar. Per la seva part, el president de les JARC a les comarques gironines, Pere Rubirola, recorda que a Girona ha plogut força aquests darrers dies, hi ha més humitat i el risc de f oc no és tan alt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.