La nova promoció de jutges omple de titulars els partits judicials gironins

La darrera promoció de jutges, que avui reben els seus despatxos i que el proper dia 17 juraran el càrrec, ha portat set jutges titulars als partits judicials gironins. D'aquesta manera, dels 20 jutjats amb plaça de jutge, 19 quedaran coberts per jutges titulars i només un, el número 2 de Santa Coloma de Farners, serà servit per un jutge substitut. Aquesta situació, segons el president de l'Audiència, Fernando Lacaba, no s'havia donat mai als partits judicials gironins «que majoritàriament solen estar assistits per jutges substituts». De tota manera, als jutjats de Girona i de Figueres, que estan assistits per magistrats, el nombre de suplents és important. Als jutjats de Girona, amb 22 places de magistrat, 7 són suplents; i als de Figueres, amb 11 places de magistrat, 4 són suplents.

Segons el president de l'Audiència, si bé la situació dels jutges es va normalitzant, ara està preocupant la dels secretaris judicials perquè molts són substituts; i la dels funcionaris judicials, els quals en un 50 per cent són interins.

Els nous jutges

Els set jutges que a partir del 20 d'aquest mes s'incorporaran als seus jutjats són: Meritxell Quella Fortuño, que s'incorporarà al jutjat de Puigcerdà; Soledad Cabezas Fernández, al número 3 de Sant Feliu de Guíxols; Víctor Heredia del Real, al de Ripoll; Cristina Eugenia Betrián Cabezas, al número 2 de Blanes; Domingo Andrés Sánchez Puerta, al número 2 de la Bisbal; Leandro Blanco García-Lomas, al número 1 d'Olot; i María Teresa de Jesús Gómez Casado, al número 1 de Santa Coloma de Farners.

Segons Fernando Lacaba, «aquests jutges estan implicats en el tema lingüístic i poden arrelar aquí».

EL PERSONATGE

FERNANDO LACABA
president de l'audiència de girona
«Els partits judicials de Girona no havien tingut mai tantes places cobertes amb jutges titulars»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.