El nombre de dones maltractades pels seus fills augmenta un 7% l'últim any

Els Mossos reben un 11% més de denúncies de violència de gènere presentades per primer cop

Fa quatre anys que els Mossos van assumir a Barcelona les plenes competències en matèria de vigilància, control, protecció i investigació de casos relacionats amb violència domèstica i de gènere a Barcelona. Durant aquests quatre anys, els grups de Barcelona d'atenció a la víctima han atès 15.202 víctimes, el 79% per violència de gènere –maltractaments a la parella o exparella– i el 21% per casos de violència domèstica –maltractament a fills, pares o familiars directes–, amb una mitjana de nou denúncies diàries. A més, durant aquest període s'ha aconseguit detenir 7.588 persones acusades de suposats maltractaments, la majoria de les quals són homes, la qual cosa representa una mitjana de quatre detencions cada dia.

Entre els casos de maltractaments de violència domèstica, els Mossos han detectat l'últim any que ha augmentat un 7% el nombre de dones de més de 65 anys que denuncien que han patit maltractaments a casa. En la majoria d'aquests casos les dones denuncien que han estat agredides pels seus fills. Malgrat tot, la majoria de dones que han presentat una denúncia per maltractaments de violència domèstica tenen entre 45 i 50 anys.

Els Mossos han detectat també que els últims anys han augmentat un 11% els casos de víctimes de violència de gènere que acudeixen per primer cop a la comissaria a presentar una denúncia contra el seu suposat maltractador, mentre que el nombre de denúncies que es presenten per maltractaments habituals s'ha reduït un 8%.

Aquests quatre anys, set dones han estat assassinades a Barcelona per les seves parelles o exparelles i un home ha mort per la ganivetada que li clavar el seu fill quan l'home agredia la parella. L'última mort que hi ha hagut a Barcelona va tenir lloc el mes de maig passat quan un jove de 26 anys, de nacionalitat xinesa, va matar a ganivetades la seva ex-xicota i la parella actual d'aquesta, tots dos de nacionalitat xinesa, a la platja de la Barcelona, en un atac de gelosia. El jove va ser detingut i empresonat.

1.802 trencaments

Una de les competències que han tingut els Mossos durant aquests quatre anys a Barcelona és garantir que es compleixin les resolucions judicials de casos de violència de gènere, Durant aquest període, els Mossos han fet arribar als jutges 1.802 trencaments d'ordres judicials, la majoria per part d'homes que no han respectat l'ordre d'allunyament. A vegades, però, és la pròpia víctima qui decideix trencar l'ordre i tornar amb la seva exparella. En aquests casos, els Mossos adverteixen a la víctimes que una persona agressora és difícil que canviï. Actualment hi ha 3.077 resolucions judicials a Barcelona per garantir la seguretat de les víctimes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.