Un incendi a Fustes Domènech omple de fum Tortosa i obliga a tallar durant hores la C-42

El fum va envair ahir literalment Tortosa després que a les 16.35 de la tarda es declarés un incendi a l'empresa Fustes Domènech, situada al costat de l'autovia de Tortosa a l'Aldea (C-42), just a la sortida de la capital del Baix Ebre, i dedicada al reciclatge de fusta. Al lloc dels fets, un dels principals accessos a la capital del Baix Ebre, es van desplaçar deu vehicles dels bombers i un helicòpter, però l'abundant material que l'empresa tenia acumulat a l'exterior del magatzem va complicar l'extinció. Així, fonts dels bombers asseguraven ahir en el moment del tancament de l'edició d'aquest diari, que el foc continuaria cremant «durant hores». Aquestes mateixes fonts van assegurar que l'incendi no va provocar cap ferit i que les flames només havien cremat un generador de gasoil i el material de l'exterior, sense arribar al magatzem.

Des de quarts de cinc de la tarda fins passades les nou del vespre, la C-42 va estar tallada al trànsit des de la rotonda de la Família, fins a la primera rotonda d'accés al polígon industrial Baix Ebre; això va provocar un important col·lapse circulatori, malgrat que els Mossos i la policia local van desviar el trànsit pel camí de la Petja i el camí del Mig. També va haver-hi importants retencions a l'eix de l'Ebre, ja que els Mossos paraven els vehicles per preguntar-los on anaven i només deixaven entrar els que anaven a Tortosa.

Fonts de l'Ajuntament van precisar que a quarts de deu s'habilitaria un carril per sentit a la C-42, en el tram tallat, i també van assegurar que no s'havia hagut d'evacuar ningú perquè el fum que sortia de l'incendi, i que segons les ràfegues de vent arribava al nucli urbà, no era tòxic. De fet, tot i que els Mossos tallaven el pas als vehicles a la C-42, les empreses i els concessionaris situats al costat d'aquesta carretera van mantenir l'activitat, mentre els veïns de la zona –es tracta d'un indret on hi ha alguns horts amb habitatge– es miraven el fum encuriosits i preocupats, sense que ningú els barrés el pas. «Aquí hi ha molts horts abandonats i un dia s'hi calarà foc i les flames arribaran fins a Tortosa», deien.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.