Es fan passar per executius i marxen sense pagar en hotels de la Costa Brava

La policia segueix el rastre de dos estafadors que es fan passar per executius o per treballadors d'una empresa molt important –que no existeix– i que marxen dels hotels de la Costa Brava sense pagar. Els Mossos i les policies locals ja n'han detectat diversos casos en més d'un municipi.

L'estratègia és fàcil, però sembla que en algunes ocasions funciona. Una persona truca a un hotel i comenta que d'aquí a uns dies vindran uns alts càrrecs de la seva empresa i que passaran una desena de dies a l'establiment. L'encàrrec sembla seriós i l'empresa, també. Fins i tot, demana un número de compte corrent per poder fer l'ingrés. Els dos homes, de mitjana edat i que parlen en castellà, arriben el dia acordat segons la conversa telefònica i demanen la reserva. Fins aquí, tot sembla el més normal. Després de dos o tres dies d'estada pregunten si la seva empresa ja ha ingressat els diners. Quan els diuen que no, els dos homes demanen mil i una disculpes, lamenten la situació i critiquen la seva empresa per la lentitud a l'hora de pagar. Asseguren que el problema se solucionarà al més ràpid possible i que no hi haurà cap problema, però al tercer o quart dia s'esfumen. Llavors, els responsables de l'hotel s'adonen que la teòrica gran empresa –alguns cop és espanyola i d'altres, anglesa– no existeix i que tot plegat ha estat una estafa per poder passar uns dies de gorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.