Mor la jove atropellada per un bus en un carril provisional a Badalona

Els veïns insisteixen que la senyalització del servei és encara «deficient»

Tan «deficient» pensen els veïns que ha estat la senyalització en el tram de l'avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona, on va tenir lloc l'accident, que recentment uns operaris que treballen a les obres per fer arribar l'L2 del metro al centre de la ciutat han hagut de col·locar uns cartells advertint de la circulació del bus per un dels carrils d'aquest vial, que en condicions normals té un sentit de circulació contrari, en direcció a Mataró. Aquesta circumstància, i també els avisos «inexistents» d'aquesta alteració del trànsit –segons Àngel Segura, membre de l'associació de veïns de la zona– haurien pogut ser la causa de l'accident que va provocar ferides greus al cap de la dona en impactar amb el vehicle i, tot seguit, a terra després de caure. La jove, de 25 anys, va ser traslladada urgentment a l'hospital universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, on durant quinze dies ha estat ingressada a la unitat de cures intensives en coma induït. Un estat, però, que va anar empitjorant fins ahir dilluns al migdia, que va ser quan la jove morir. La cerimònia fúnebre tindrà lloc aquest matí i de moment la família de la difunta no ha presentat cap denúncia per exigir responsabilitats per l'accident.

«És injust»

A banda de «restar a la disposició» de la família de la jove, l'associació de veïns del barri convocarà una junta per decidir, entre altres qüestions, si com a col·lectiu presenta alguna denúncia per l'episodi. Àngel Segura es lamentava ahir de la «injustícia» dels fets, considerant que l'habilitació d'aquest carril provisional es va fer «sense informar-ne suficientment». «Des de llavors no ha passat res més perquè Déu no ha volgut», deia Segura, el qual considera que les millores en la senyalització de la zona ordenades pel consistori després de l'atropellament i que els veïns tallessin la via en senyal de protesta són insuficients. «Què els costaria pintar a terra, amb lletres grosses, la paraula bus?» es preguntava.

A més de lamentar la mort de la dona i d'expressar el seu condol pel fet, fonts municipals van reafirmar-se ahir en les millores efectuades en la senyalització del vial: pintar senyals de limitació de velocitat, repassar els passos de vianants o, fa un parell de dies, instal·lar una tanca metàl·lica en un tram de l'avinguda.

Abans de la defunció de la jove, el regidor del PP a Badalona, Miguel Jurado, va lliurar una sol·licitud al govern municipal –PSC, CiU i ERC– perquè prengués les «mesures oportunes» per solucionar els «problemes de trànsit» que ha generat aquest carril bus, reclamant el control de la zona per garantir «la seguretat dels vianants» i per impedir aquest carril l'utilitzin els vehicles particulars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.