Detenen l'empresari gironí acusat d'estafar els treballadors amb els crèdits

Cantillo reitera que no s'ha quedat ni un euro i que va demanar préstecs per pagar els empleats

Dimecres a la tarda, un encarregat de les empreses Voices of Sifredus i Anius Finanzas va reunir alguns dels treballadors a l'estació de trens de Girona per intentar resoldre el problema. A la trobada, també s'hi va presentar de sorpresa Jordi Cantillo, l'administrador d'aquests negocis. Els empleats es van mostrar indignats amb la seva situació i van trucar als Mossos perquè anessin a buscar Cantillo. L'empresari va acceptar anar a comissaria per intentar aclarir l'embolic i un cop a les dependències policials van detenir-lo. Ahir al matí, els investigadors van fer un escorcoll en una casa de Sant Gregori, on l'home vivia des de feia una setmana. Es van endur un ordinador portàtil, documentació personal i nòmines, però Cantillo no va declarar davant la policia. Està previst que ho faci avui quan passi a disposició judicial. El seu advocat, Benet Salellas, defensa que no hi ha cap estafa. Segons la versió de Cantillo, el gran problema és que no podia pagar els treballadors i va demanar alguns crèdits –ara s'investiga si va ser amb el nom dels mateixos empleats o d'alguna societat– per poder tornar-los els diners. L'empresari manté que en qüestió de dies hauria rebut aquests diners i tothom hauria cobrat. Aquestes operacions es finançaven amb la venda d'uns cotxes. El sospitós també considera que algú de dins de les empreses va robar en dos locals de Girona i es va endur tots els documents dels empleats i que les acusacions són una conxorxa del personal perquè no ha cobrat.

Reunir proves

Aquests dies, els Mossos d'Esquadra han rebut una quarantena de denúncies dels treballadors de les empreses de Cantillo. La policia intenta comprovar quantes operacions fraudulentes hi ha, perquè algunes de les denúncies són d'empleats espantats que han anat a comissaria, però que no tenen cap crèdit al seu nom. És per això que encara no es pot quantificar el nombre total d'afectats. L'advocat Benet Salellas insisteix, però, que cap persona ha hagut de pagar ni una sola lletra d'un préstec.

Una de les afectades, Sara Monrabà, de Sant Celoni, recordava dimecres a El Punt que va treballar una setmana a Voices of Sifredus i que li van fer signar un contracte per crear una societat civil. En teoria, aquest contracte havia de servir per poder cobrar unes comissions. La seva sorpresa va ser quan es va adonar que havien obert un crèdit a nom seu d'uns 15.000 euros. Altres empleats també afirmen que tenen préstecs oberts fraudulentament al seu nom per valors inferiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.