Menors amb llicència per robar

Quatre joves magribins d'uns 17 anys es vanaglorien dels furts, robatoris i amenaces que fan en comerços de Salt

L'assalt a la botiga del carrer Francesc Macià ha estat la gota que ha fet vessar el vas. La forta indignació dels comerciants de la zona pels furts, robatoris i amenaces de què són víctimes ha desencadenat una disputa entre diferents col·lectius. Els fets a la botiga d'alimentació van començar quan quatre magribins menors van entrar a l'establiment i van agafar bosses de patates. Quant la dependenta els va dir que havien de pagar-les, la van agredir agafant-la pel coll i els braços, i la van amenaçar de mort, segons va explicar el company de la noia. A més, van sostreure 280 euros de la caixa. La policia va ser alertada i es va endur els joves del lloc, i la noia va ser traslladada a l'hospital, on va romandre unes cinc hores. Al cap de poca estona, els joves van tornar a la botiga, van donar cops de peu a la porta i van iniciar una baralla amb el company de la noia agredida. Al lloc es van anar agrupant companys dels agressors, armats amb pals, i també comerciants de la zona en suport als agredits, en total una quarantena de persones en disputa. Dotacions dels Mossos i de la policia local van intentar dispersar els dos grups, en una trifulga que va durar unes dues hores. Finalment, els agents van custodiar els agredits fins a les seves cases per evitar més baralles. El botiguer afectat va interposar denúncia als Mossos, i juntament amb una vintena de comerciants es va reunir amb l'alcaldessa en funcions, Margarita de Arquer, i el cap de la policia, per reclamar més vigilància a la zona. Fa dues setmanes, els mateixos assaltants van agredir un altre comerciant, un pakistanès, al qual van colpejar amb un pal. A l'home li van haver de fer dotze punts de sutura al cap. Un altre pakistanès va dir que li havien intentat robar la moto i que, en oposar-s'hi, el van insultar.

L'alcaldessa accidental va dir que els fets de dilluns són «puntuals», que hi va haver dos ferit lleus i i que l'Ajuntament continua treballant en temes de prevenció i mediació.

Fugitiu emmanillat

Un noi marroquí, lladre multireincident, que va ser detingut per enèsima vegada fa uns dies a Salt, es va escapar amb una manilla posada en un canell després de clavar una mossegada al mosso que l'acabava de detenir després que cometés un robatori. Fins ahir no hi havia constància que el noi hagués estat detingut. La problemàtica dels lladres que acumulen desenes de detencions sense que mai acabin entre reixes preocupa especialment els cossos policials, que se senten impotents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.