opinió. Alcalde de Figueres (CiU)

Tolerància zero amb la prostitució

Hem hagut d'esperar que l'exercici de la prostitució desbordés els carrers i places del centre de Barcelona per reobrir, si més no a través dels mitjans de comunicació, el debat sobre el futur de la prostitució a Catalunya. I això que un simple passeig pel país confirma que aquest és un dels greus problemes que tenim damunt la taula.

Convertides gairebé totes les principals carreteres del país en un gran prostíbul a l'aire lliure, als ulls del govern de la Generalitat sembla que els problemes de salut pública, de seguretat per al trànsit, de falta de respecte als drets dels infants –obligats a contemplar impúdicament i a l'aire lliure tot tipus d'expressions sexuals grotesques– i, pitjor encara, els greus abusos i instrumentalitzacions de les prostitutes a mans de màfies disposades a traficar amb persones talment com ho farien amb drogues o amb armes o amb béns robats són fets menystenibles, que no requereixen l'atenció del legislador.

Com a alcalde de Figueres he de manifestar que discrepo radicalment de la posició expressada pel president del govern espanyol i pel govern de Catalunya sobre la no-conveniència de regular i en determinades circumstàncies prohibir sense matisos la prostitució, deixant els ajuntaments a la seva sort. Ben al contrari, penso que és impropi d'un país que es vol modern i vinculat als valors de la llibertat, la dignitat humana i la civilitat seguir instal·lats en la hipocresia i procurar minimitzar el problema. La justificació de la prostitució per part del conseller Nadal al·legant que aquesta és una pràctica «més vella que anar a peu» és una resposta frívola, masclista i arrogant, inadmissible per a una societat que es vol moderna, com la nostra. De fet, fent honor a la veritat, de tots és sabut que la seva companya de govern, la consellera Tura, ha defensat i defensa just la posició contrària des de valors, aquests sí, realment progressistes i responsables.

En el marc del comitè executiu nacional de Convergència Democràtica, he demanat que el nostre grup parlamentari a Madrid i a Barcelona reclami una llei clara, precisa i concisa que prohibeixi sense embuts la prostitució a la carretera, que persegueixi la prostitució als carrers i places i que, en tot cas, reguli la prostitució als locals destinats a aquesta activitat. Per la meva part, com a alcalde, he ordenat la redacció d'una ordenança que protegeixi la víctima, en aquest cas la prostituta, i que castigui amb sancions de fins a 3.000 euros l'usuari, aquest sí, responsable moral dels seus actes. Perquè si els polítics no afrontem els problemes seriosament, de què servim els polítics?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.