Els Mossos acusen dos veïns d'Ulldecona d'haver profanat sis nínxols al cementiri municipal

Després de diverses diligències, la unitat d'investigació del Montsià dels Mossos d'Esquadra ha imputat a dos veïns d'Ulldecona (Montsià), de nacionalitat espanyola i de 39 i 50 anys, respectivament, un presumpte delicte contra el respecte als difunts i danys, per la profanació de sis nínxols i el dany a diverses làpides del cementiri municipal. Els fets van passar entre la nit i la matinada del 7 al 8 de setembre, en plenes festes majors del municipi, i van causar un gran rebombori a la localitat, de 6.000 habitants, ja que, al marge de rebentar els nínxols i les làpides, els presumptes profanadors van escampar també els cadàvers i ossos de sis tombes. Ho va descobrir una veïna l'endemà i va donar l'avís. «Des de llavors, han circulat rumors de rituals satànics, de bruixeria o de jocs de rol», explicava ahir l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, per qui la imputació dels Mossos d'Esquadra ha servit «per desmentir aquests rumors i tranquil·litzar la gent».

Els dos imputats viuen a Ulldecona des de fa uns cinc o sis anys, i segons algunes fonts del municipi no estan «psicològicament gaire bé» i últimament tenien actuacions una mica estranyes. No obstant «ha sorprès tothom que fossen capaços d'un acte així», apuntava l'alcaldessa. Es desconeix per què van profanar les tombes, triades aleatòriament, ja que les persones enterrades no tenien cap relació amb els profanadors. Tampoc hi van fer pintades ni s'hi ha descobert cap símbol satànic. «Va ser un acte sense sentit», afirma Ventura. Els dos imputats hauran de comparèixer a declarar en els propers dies al jutjat d'Amposta, que és el que porta el cas. L'Ajuntament d'Ulldecona ha deixat el tema en tot moment en mans de la justícia i descarta personar-se com a acusació particular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.