Condemnen a onze anys de presó el neonazi que va clavar un cop de destral al cap a un antiracista

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a onze anys de presó Manel Soler per un assassinat amb traïdoria en grau de temptativa. El tribunal ha declarat provat que l'acusat, d'estètica neonazi i vinculat a grups d'extrema dreta, va clavar dos cops de destral al cap a un jove antifeixista pels volts de les nou del vespre del 15 de maig de 2008, quan la víctima era amb un amic prop del camp de futbol de l'Europa, al barri de Gràcia de Barcelona. A més, Soler també haurà d'indemnitzar la víctima amb 23.717 euros per les lesions i les seqüeles que encara té. La sentència declara provat que la víctima i un amic seu seien en un banc de la travessera de Dalt, quan Soler va baixar de la moto sense treure's el casc, s'hi va apropar pel darrere i li va clavar dos cops de destral al cap. El primer cop no va encertar el noi, però en el segon intent sí que li va clavar la destral al cap. La víctima, de 18 anys, va caure a terra, i quan tractava de reincorporar-se, Soler va agredir amb el mànec de la destral l'amic de la víctima –a qui haurà d'indemnitzar amb 90 euros– i va fugir amb la moto. De resultes del cop, la víctima va tenir una fractura al crani, i li ha quedat una cicatriu de 16 centímetres al cap i una sensació d'adormiment al peu i el turmell drets. La sentència considera provat que el processat tenia la intenció de matar el jove, perquè el va atacar per l'esquena amb una arma «idònia» per provocar-li la mort i després va fugir sense ajudar-lo ni demanar auxili.

L'Audiència ha reconegut que la víctima i l'agressor es coneixien des de petits i que com a mínim s'havien enfrontat en dues ocasions a causa de la diferència d'ideologies. No obstant això, no considera que l'agressió es degués a motius ideològics, circumstància que hauria agreujat la pena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.