Creen el grup de treball de Girona de la Junta d'Expurgació de la Documentació Judicial

El Departament de Justícia de la Generalitat va crear, a Aiguaviva, el grup de treball de Girona de la Junta d'Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya. Aquest grup de treball farà una proposta d'avaluació i tria (expurgació) de la documentació de judicis de faltes, a partir de l'anàlisi d'expedients de judicis de faltes del jutjat d'instrucció número 4 de Girona, per definir els criteris generals de conservació o eliminació dels expedients de faltes.

El grup de treball de Girona està format per 7 persones: una magistrada amb funcions de presidenta, un fiscal, un secretari judicial, tres tècnics del Departament de Justícia i un tècnic del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, ja que aquest és el departament competent en matèria de patrimoni cultural i el responsable de la xarxa d'arxius històrics, on es diposita la documentació judicial que pel seu valor cultural s'ha de conservar.

L'objectiu del grup de treball de Girona és l'elaboració d'una proposta d'avaluació i accés documental, a partir de l'anàlisi dels judicis de faltes dels anys 1998 i 1999 generats per l'antic jutjat de primera instància i instrucció núm. 7 de Girona (actualment jutjat d'instrucció núm. 4 de Girona), que contingui, a més de la proposta de conservació o eliminació d'aquesta documentació en concret, els criteris generals de conservació o d'eliminació dels judicis de faltes. El procés d'avaluació dels judicis de faltes iniciat al partit judicial de Girona ha de servir de pla pilot per estendre de manera progressiva els processos d'avaluació a d'altres tipologies documentals i a la resta dels partits judicials de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.