Mor una veïna de Tortosa de 72 anys en un incendi en el pis on vivia

La dona, que hauria mort per asfíxia, va ser trobada al darrer tram d'escales que porten al terrat

El cos sense vida de la dona es va trobar un cop apagat el foc, quan les dotacions dels bombers i dels Mossos d'Esquadra, que també van intervenir en l'accident, revisaven l'afectació de l'incendi al terrat de l'edifici. Al darrer tram de les escales, el que connecta la quarta planta amb la porta d'accés al terrat, hi van trobar la víctima.

Probablement, la dona, de 72 anys, que vivia sola, va morir per asfíxia, a causa de la inhalació del fum, mentre intentava fugir de les flames de l'interior del pis. Tot i això, encara no s'ha confirmat la causa de la mort.

Desallotjament preventiu

El foc va cremar completament el menjador, la cuina, el rebedor i un passadís del quart pis, i la resta de l'habitatge va quedar fumat. Tot i això, les flames no van afectar els pisos inferiors, i l'estructura de l'edifici, situat al centre històric de Tortosa i on només hi ha un pis per planta, no va resultar afectada per l'incendi, tal com va determinar l'arquitecte municipal hores després. No obstant això, els sis veïns dels altres tres pisos del bloc van ser desallotjats i no hi van passar la nit a causa de l'afectació del fum.

La majoria de veïns, que no es van assabentar del que passava fins que els van fer abandonar l'habitatge de manera immediata, van rebre un bon ensurt. A més, alguns veïns dels edificis adjacents també van ser desallotjats per motius de seguretat. Ahir al migdia, però, l'arquitecte municipal va verificar que l'edifici on es va produir l'incendi ja es pot tornar a ocupar sense cap perill.

Causes desconegudes

De moment, encara no es coneixen quines van ser les causes que van provocar l'incendi i, per això, ja ha començat la investigació de la policia judicial, que és qui en traurà tot l'entrellat. Tot i això, l'inspector de la policia local de Tortosa, Jesús Fernàndez, va manifestar que l'incendi «era força virulent i les flames sortien per les finestres».

Tot i l'ensurt que va provocar el foc, a més del rebombori que va causar entre els veïns d'aquesta zona, ahir a la tarda ja s'havia recuperat la normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.