La policia reclama a Llavaneres un conveni urbanístic firmat el 2006

L'alcalde diu que està tranquil perquè llavors el govern local era del PP i el PSC

El jutge de l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón va requerir ahir informació a l'Ajuntament de Llavaneres sobre un antic conveni urbanístic signat el 2006. «Per la meva tranquil·litat, no el vaig signar jo», va afegir-hi Bernat Graupera després de rebre la visita dels dos agents policials. La investigació, per tant, giraria al voltant d'acords presos durant el temps que el PP i el PSC governaven junts el municipi. Un mandat en el qual populars i socialistes van tancar fins a quatre acords urbanístics acompanyats de molta polèmica. El grup municipal de SOS Llavaneres, que durant aquell temps actuava com a plataforma cívica, els va denunciar tots quatre a la fiscalia anticorrupció però dues de les denúncies es van desestimar i les altres dues encara estan en procés d'instrucció.

Sense donar més detalls sobre la notificació, Graupera ja va insinuar durant el matí i abans de la visita de la policia judicial, que la connexió entre les investigacions que s'estaven fent de manera simultània a Llavaneres, Badalona i Santa Coloma de Gramenet era l'exregidor d'Urbanisme del PSC, Antoni Jiménez. De fet, el socialista, que va arribar a ser primer secretari del partit a Llavaneres, va treballar per als ajuntaments de Badalona i Santa Coloma alguns anys abans.

Sigui com sigui, el partit, en l'àmbit local, també s'ha manifestat en els mateixos termes que ho va fer el secretari d'organització nacional, José Zaragoza. La portaveu del PSC de Llavaneres, Carme Bastida, va indicar que si l'exregidor Antoni Jiménez acaba imputat pel cas de corrupció, «haurà de pagar pel que hagi fet» i «se'l farà fora del partit».

El conveni que l'Ajuntament i uns promotors van signar el 2006 i que el jutge Baltasar Garzón vol analitzar és el que correspon a la zona de Can Rivière, que ara s'està desenvolupant. Curiosament, es tracta d'un dels acords que la fiscalia anticorrupció va decidir no investigar perquè no va trobar prous indicis de delicte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.