El jutjat invalida les millores laborals de la policia de Tossa aprovades per l'exalcaldessa Mundet

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha desestimat el recurs contenciós que va interposar la policia local contra l'Ajuntament de Tossa per no haver complert els acords sobre les condicions de treball dels funcionaris del cos policial que es van signar durant el febrer del 2007, quan governaven el PSC i ERC.

Segons va explicar ahir l'Ajuntament, el 28 de febrer del 2007, i després de setmanes de negociacions amb la policia local, en les quals «fins i tot la llavors alcaldessa Pilar Mundet (PSC) va assegurar públicament que caldria investigar si molts casos de baixes laborals dels agents que hi va haver en aquella època eren una forma de pressió per reivindicar millores laborals», representants sindicals de la policia van signar, «a poques setmanes de les eleccions», un acord amb la llavors alcaldessa i amb el regidor de Governació.

Després de les eleccions, el nou equip de govern de CiU no va voler executar part de les millores laborals que havien signat la policia local i l'anterior equip de govern. Per aquest motiu, membres de la policia van interposar un contenciós en què reclamaven que es complís íntegrament l'acord signat.

El jutge del jutjat contenciós afirma que el document que van signar la policia i l'Ajuntament no pot tenir validesa, ja que «es tracta d'un simple document en el qual consta com a encapçalament ‘Reivindicació del col·lectiu de la policia local' que de cap manera ha respectat ni el procediment negociador legalment establert ni tampoc s'ha respectat en la seva formalització els requisits que la llei imposa».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.