JAUME GINÉ

INTENDENT CAP DELS MOSSOS D'ESQUADRA DE LA REGIÓ POLICIAL DEL CAMP DE TARRAGONA

«Tenim ganes que estigui llesta la comissaria regional, perquè necessitem un lloc estable»

–Ha sigut complicat aquest primer any?
–«Veient com han anat els esdeveniments, el valoro positivament. Hem estat molt ben rebuts i he d'agrair la sintonia i la col·laboració ciutadana, ja que gràcies a això s'ajuda a veure que la seguretat és cosa de tots. No demanem herois, però el que és cert és que si els veïns informen d'uns problemes, la policia hi pot treballar de forma més específica per arreglar-la.»
–Hi ha notat cap mancança?
–«Més que mancances, tenim aspectes que s'han de potenciar, com ara una millor coordinació amb els altres cossos de seguretat. Així mateix, volem ampliar el contacte amb els ciutadans i amb les associacions per explicar-los què som i donar-los consells, ja que és essencial que s'adrecin a nosaltres per comunicar-nos els seus problemes i inquietuds.»
–Definiria d'innovadors alguns serveis?
–«Sí, dos sobretot. El primer és el fet d'agafar la denúncia al lloc mateix del succés i, si és possible, dur-hi a terme la inspecció ocular i la recollida de pistes, com ara empremtes. I l'altre, sobretot beneficia les zones de concentració turística, com ara Salou, on diversos establiments hotelers col·laboren amb els Mossos i quan un turista vol posar una denúncia pot fer-ho a través d'internet. Així, l'afectat no perd temps i s'aconsegueix desvictimitzar-lo.»
–El ciutadà s'ha ressentit pel fet que el desplegament s'efectués sense tenir enllestida alguna infraestructura important, com ara la comissaria regional del Camp?
–«Crec que no, perquè la nostra feina sobretot se centra en l'exterior, i nosaltres, al carrer, hi som.»
–Inicialment estava previst que aquesta instal·lació estigués enllestida el 2011, si bé des d'Interior s'ha comunicat que les obres van a bon ritme i que podria estar a finals de 2010.
–«Si finalment és així, ara ja hi firmaria. Comptem amb uns equipaments dignes, però també tenim ganes que estigui acabada, perquè necessitem un lloc estable.»
–Què pensa que els aportarà el nou edifici?
–«Externament, serà més enriquidor ensenyar el nostre model policial en un lloc ben compartimentat, perquè una imatge val més que mil paraules.»
–I pel que fa al nombre d'efectius?
–«Jo, com a cap, sempre diré que en necessito més. Ara bé, encara que no tinguem el nombre ideal, sí que som els necessaris. A menys, mai no hi anirem.»
–Com està sent la relació amb els cossos de seguretat estatals?
–«És bona, correcta. Constantment parlo amb el tinent coronel. De tant en tant, també fem reunions. Ells tenen el seu marc competencial i nosaltres el nostre, si bé el que és interessant és que hi ha una sala de coordinació on hi ha membres de tots els cossos les 24 hores.»
–I com valora que un de cada tres ciutadans pensi que ha millorat la seguretat amb l'arribada dels Mossos?
–«Per mi, són dades molt positives. A més, cal recordar que l'enquesta de seguretat correspon al 2008, és a dir, que l'opinió dels ciutadans ja era bona només dos mesos després d'estar desplegats al territori. Espero, però, que la valoració l'any vinent encara sigui més alta.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a