JOSEP MARIGÓ

PORTAVEU DEL PSC A BLANES

«Joan Puig va ser una creu que vaig arrossegar tres anys»

Josep Marigó (PSC) va perdre l'alcaldia de Blanes, tot i ser el més votat, perquè finalment Esquerra va decidir donar suport al govern CiU-PDB-PP.

–S'esperava haver d'estar a l'oposició, aquest mandat?
–«Després que en el mandat anterior es fes molta feina, tot i el soroll, després de les eleccions en què la ciutadania ens va tornar a votar, i som el grup majoritari, i després de l'acord obtingut amb EUiA-ICV per formar govern estable en minoria, crèiem que érem la millor opció per a Blanes. Evidentment, hi havia la possibilitat que es conformés una altra majoria de tots contra algú. Aquesta és la llàstima.»
–Canviaria algunes coses de la seva etapa d'alcalde?
–«Segur. Sempre es poden canviar coses. Probablement havíem d'haver explicat més bé la feina feta a la gent. El problema va ser, també, haver tingut tanta paciència amb Joan Puig i amb ERC. Aquesta va ser una creu que vaig estar arrossegant durant tres anys, i que em va frenar en moltes qüestions. Ara no sóc alcalde per haver-me enfrontat a aquest problema i haver-lo resolt.»
–A l'oposició és més difícil fer-se sentir?
–«Sí, és cert. Es passa, en un segon, de tenir al teu abast tota la informació a no tenir-la. En el cas actual de Blanes, la veritat és que com que la feina feta per l'actual govern és més aviat limitada vivim moltíssim del coneixement dels nostres quatre anys de govern. Ara bé, el govern actual no ens facilita la més mínima informació. D'això ens n'hem queixat reiteradament. Dit això, assumim i assumirem el temps que calgui el paper d'oposició.»
–Entenc que no els donen tota la informació que demanen?
–«No, de cap manera. El cas més paradoxal va ser durant l'execució del pressupost del 2008, quan els demanàvem els estats d'execució pressupostària i no en vam obtenir cap al llarg de tot l'any, fins que va ser una evidència que hi havia un desfasament econòmic de 5,4 milions d'euros. S'hagués pogut arreglar aquest desfasament? Probablement, sí, en alguna part; totalment, potser no, perquè hi havia despeses compromeses, i això ho entenem. El que passa és que la informació és una eina bàsica per poder exercir responsablement la política. De les regidories del PDB ens costa molt obtenir cap mena d'informació. D'altres departaments, com ara Urbanisme, en tenim una mica més, i a Hisenda ens canvien els papers cada dos per tres; no hi ha una informació fiable.»
–Entén les crítiques que li feien quan governava?
–«Una crítica que em van fer durant tres anys va ser que jo no prenia decisions. Que era una persona de bones paraules però que no prenia decisions. Això va canviar quan vaig prendre la decisió d'expulsar ERC del govern. Penso que de les debilitats del govern que jo presidia se'n feia bandera i es deia, per exemple, que Blanes era bruta, l'oposició només repetia que Blanes era bruta. Nosaltres els dèiem que feien un flac favor a Blanes, i ara nosaltres no ho comentem en excés, ho diem i no ho repetim, tot i que Blanes està pitjor que mai en aquest sentit. Per mi, les crítiques que em feien m'ajudaven per tirar endavant, i no per dir ‘i tu, més'. Les veia com a opinions de la gent per veure si havia de canviar.»
–Té més temps lliure, ara?
–«Doncs, no gaire. Perquè sí que és cert que des del punt de vista municipal les obligacions del dia a dia han disminuït substancialment, però tinc una nova responsabilitat a l'organisme autònom de salut pública de la Diputació, i això fa que fa que tingui molta feina.»
–Es tornarà a presentar?
–«Bé, si els meus companys em donen suport, sí. La ciutadania, en les últimes eleccions, va aprovar la nostra gestió, no ens va donar un excel·lent però sí un aprovat alt, perquè vam tornar a ser el grup més votat. Jo em sento amb forces i en tinc ganes; i ara, molta més experiència.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a