Prou corrupció

QUARTA TORRE

Ja era hora. Ens calia eixir al carrer i poder amollar la fel que ens agreja les menges, els dies, el futur... Escopir la bromera que ens voreja els llavis com si mig morts estiguérem davant tanta incúria i destrellat... L'embranzida per que despertàrem de l'estat, d'ensopiment en què ens trobàvem algunes persones ha estat mol oportuna. I va estar possible, manifestar-se davant tant desori i desgavell, del nostre Govern Autonòmic davant tanta cara dura, malversació, corrupció, mentides, desvergonya i tot d'adjectius pejoratius que tingueu a be afegir-hi, gràcies a la colla del Col·lectiu contra la Corrupció.

Aquesta gent, fent un ús excel·lent de la xarxa —la cibernètica, no la de pescar— ha aconseguit el miracle de traure al carrer, amb la curiosa denominació de «Manifestació-Processó», a 17.000 persones entre valencianes i valencians. Valencians pel Canvi, publicà a la premsa local, un escrit el mateix dissabte dia 2, —perquè no uns dies abans?— denunciant l'estat d'erosió en què és troba el Govern valencià i com, tot això afecta tot el País Valencià, i acabava animant a participar a la manifestació. A més, també alguns partits han fet diverses maneres de difusió per la convocatòria (altre ajut ho desconeguem). Alguna forma més de recolzament haurien d'haver prestat els partits —des de l'ombra o anonimat— , ells que com a col·lectius son més expertes i pot ser tenen més infraestructura. Així un sistema de megafonia mes adient, hagués fet possible una bona difusió del Manifest, així com d'algunes consignes que sortien de l'improvisat lloc de l'organització (on tot era precari i provisional —com als anys setanta—).

L'estat de putrefacció - en tots els ordres —i d'estar captius de Madrid— en que es troba el Govern valencià, han aconseguit que mols valencians ens sentim humiliats pel desficaci, desgovern i corrupció en què s'hi troba l'actual estat del Consell i la total absència de democràcia pel que fa a la forma en què tracten els partits de l'oposició.

Però tornant a la «Manifestació-Processó» que precedia una bona colla de dolçaines i tabals que interpretaven peces de processó i un guió amb una llaçada negra —semblant als de les congregacions religioses—- , amb un seguici de manifestants amb ciris, un taüt, més gent amb ciris i entre els manifestants, algunes poques pancartes. També és cridaven moltes consignes contra la corrupció, el President i d'altres. Així fins els desset mil que hem referit al principi.

Quan la Plaça de la Mare de Déu ja era plena completament —però encara mancaven molts manifestants per arribar-hi— es va llegir, pels joves del Col·lectiu contra la Corrupció, el manifest, que a partir d'una salutació als presents, constatava les virtuts de la democràcia i la conveniència de poder gaudir-la, denunciava les falses actituds del Sr. Camps i del jutge De la Rúa, mostrava la culpabilitat del President i com el buscar un cap de turc el posa en evidència, enyorava no poder viure en un país sense atur, ni barracons escolars, o amb un nivell de fracàs escolar zero, reclamava un canvi i una renovació de la democràcia i acabava exigint al Molt (poc) Honorable President de la Generalitat i als implicats de la trama corrupta, la dimissió.

El joves lectors exultaven de felicitat, èxit i joia. I un embriac de triomf —de casualitat vaig anar a parar al darrera se—u- d'aquells que s'encomanen, esguitava als qui érem allà a prop. No vaig poder, ni voler evitar que algun esguit m'alcançara.

En som conscients que açò tan sols és una passera més de les moltes que ens cal donar, per reconquerir la dignitat furtada. Espere que la resta de manifestants, així ho pensen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.