PILAR MUNDET

ALCALDESSA DE TOSSA (PSC)

«M'ha relaxat estar a l'oposició»

S'esperava estar a l'oposició durant aquest mandat?
–«Sempre hi ha aquesta possibilitat. Però crec que, amb els resultats, la dedicació i la feina feta, vam tenir un resultat molt dur. La causa va ser una campanya basada en interessos particulars, que amb la modificació del POUM s'està veient d'on procedien.»
–Entén les crítiques que li feien?
–«Entenc perfectament totes les crítiques. Quan un és un personatge públic està sotmès al dictamen, l'examen i la valoració de tots els ciutadans. Però crec que els mateixos ciutadans s'han adonat que, essent legítimes les seves crítiques, n'hi havia algunes que potser eren exagerades, o que estaven molt condicionades per la demagògia.»
–Canviaria alguna cosa de les que va fer en el darrer mandat?
–«Sobretot la comunicació. Crec que vàrem fer moltíssima feina matí, tarda i nit durant els quatre anys. Vam fer en quatre anys el que no s'havia fet en molts mandats. Ens vam tancar tant a treballar a fons, que ens vàrem descuidar d'explicar molt bé les accions que dúiem a terme.»
–Estar a l'oposició limita la capacitat de fer-se veure, treu protagonisme?
–«No persegueixo protagonisme. El protagonisme m'horroritza, sobretot quan no és compartit. Compartint responsabilitats et descarregues molt més com a individu. Aquest temps d'oposició m'ha anat molt bé. Personalment m'ha relaxat. Vaig tenir un mandat amb els meus companys molt dur: van intentar cremar-me la casa, vaig rebre insults d'un sector molt interessat de la població. No oblidaré mai les cares de les persones que en la presa de possessió m'estaven acusant de temes terribles. Aquestes acusacions han anat caient per si soles, però el mal ja està fet. Jo sóc cristiana, perdono, però tinc l'obligació de no oblidar.»
–Té més temps lliure, ara?
–«No. He quedat descarregada d'hores de dedicació de la política municipal però estic a la Diputació, sóc diputada de Comerç, i això porta la feina pròpia del càrrec; estic a la vicepresidència de l'àrea de Cultura, i això també vol dedicació. Evidentment, estic treballant molt a fons, encara que no es vegi prou, en el tema de denúncies de les irregularitats que detectem des de l'oposició. A més, els amics m'embarquen a fer teatre i cinema; tinc un hort i una família a qui els cal la meva atenció.»
–Es tornarà a presentar?
–«No depèn de mi. Jo tinc ganes d'acabar de complir amb un seguit de projectes. L'objectiu del govern actual és destrossar tota la nostra obra. El que jo veig en el proper mandat és un conjunt de projectes que valien la pena que s'han de tirar endavant. Si puc formar un bon equip per tirar endavant aquestes propostes, crec que val la pena seguir treballant durant quatre anys.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.