El PSC presenta la jove Núria Parlón com a nova alcaldessa de Santa Coloma

L'actual regidora de Ciutadania, de 35 anys, es fixa com a principal repte «recuperar la dignitat de la ciutat»

Sense sortir ni una sola coma del breu discurs que portava preparat, Núria Parlón va fer ahir la primera aparició pública com a futura alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. Va comparèixer davant els mitjans de comunicació acompanyada pels catorze regidors del grup municipal socialista i flanquejada, a banda i banda, per l'alcalde accidental, Joan Carles Mas, i pel regidor colomenc president de la Diputació de Barcelona i, segons sembla, un dels seus principals mentors, Antoni Fogué.

L'actual regidora de Ciutadania, que amb 35 anys és una de les cares més joves de la corporació local, va explicar que acceptava «amb la complicitat i la unanimitat» del grup socialista la gran responsabilitat que se li presenta d'ara endavant, i va assegurar que afronta el repte amb un clar objectiu: «Recuperar la dignitat de la nostra ciutat.» Amb una intervenció d'escassos minuts (es preveu que l'actual candidata a ocupar l'alcaldia de Santa Coloma s'esplaï més en el ple del seu nomenament) va parlar d'«orgull, satisfacció i clara vocació de servei» i d'una voluntat de treballar «des del rigor, la transparència i el diàleg».

La presentació de Núria Parlón com a relleu de Bartomeu Muñoz va anar a càrrec de l'actual alcalde accidental, que va destacar «la unanimitat» existent dins del grup municipal a l'hora d'apostar per ella. Si l'elecció d'un nom s'ha fet esperar setze dies des de la detenció del ja exalcalde colomenc ha estat únicament, segons va justificar Joan Carles Mas, «perquè s'ha anant posposant fins que no hem disposat de la renúncia de Bartomeu Muñoz». De fet, aquesta va ser l'única referència a Muñoz que es va fer durant l'acte d'ahir. Amb una clara voluntat de girar full al més aviat possible davant uns fets que han convulsat Santa Coloma les darreres setmanes, tant Mas com Fogué van voler transmetre una imatge d'unitat i consens del grup. Protegint en tot moment l'encara candidata a l'alcaldia, els dos polítics es van encarregar de respondre bona part de les poques preguntes que van poder formular els periodistes. Antoni Fogué va garantir que l'elecció de Núria Parlón s'havia fet des del grup municipal colomenc, amb coneixement i suport de la direcció nacional del PSC.

A la sala també hi era present l'exalcaldessa de Santa Coloma i actual vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, tot apunta que des del carrer Nicaragua ha ajudat a impulsar l'aposta per Núria Parlón. Ahir, De Madre va destacar de la jove política «la seva passió, capacitat i intel·ligència» i es va mostrar convençuda que el fet de ser dona significa un valor afegit: «Les dones, davant les adversitats, tenim més sensibilitat i la sabem transmetre a l'hora de teixir xarxes.»

El terme completament absent durant tota la tarda va ser Pretòria, nom de l'operació impulsada pel jutge de l'Audiència Nacional que implica Bartomeu Muñoz i Manuel Dobarco en una presumpta trama de corrupció urbanística. Tampoc no van fer acte de presència els col·lectius que reclamen la dissolució del consistori, tret d'uns pocs ciutadans que es van concentrar a la plaça de la Vila.

La calma d'ahir no és la que es preveu en el ple extraordinari que catapultarà Parlón a l'alcaldia de Santa Coloma ja que diverses persones crítiques amb el PSC han fet saber que demanaran la paraula. La sessió d'investidura de Parlón tindrà lloc la setmana que ve. El més probable és que es convoqui dimarts, a les set de la tarda.

LES FRASES

NÚRIA PARLÓN
candidata a l'alcaldia de santa coloma de gramenet
«Em comprometo a treballar des del rigor i la transparència per recuperar la dignitat de Santa Coloma»
«Sento que afronto una gran responsabilitat i ho faré amb molt d'orgull»
JOAN CARLES MAS
alcalde accidental de santa coloma
«Els quinze companys del grup municipal socialista hem debatut quina era la millor opció i de manera unànime hem apostat per Núria Parlón»
«Encara és d'hora per parlar de canvis en l'organigrama o d'incorporacions de partits al govern local»

Una dona tímida que guanya en la proximitat

i.m

Darrere el serrell i la cara de noia universitària s'amaga una dona de fortes conviccions polítiques. De figura fràgil, Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet, 1974) és la representació més fidedigna de la nova fornada de polítics formats als campus universitaris. Doctora en Teoria Política, és una defensora dels principis fonamentals de la Revolució Francesa, admira el líder suec Olof Palme i creu en les idees per damunt de tot. Potser per això no és d'estranyar que hagi fet de la seva ideologia, la socialdemocràcia, el motor de la seva vida. És militant del PSC des dels 14 anys. I aquí té molta culpa la seva àvia ja desapareguda, socialista de raça que li va inculcar «el sentiment de l'esforç». Fogué i De Madre també han estat els seus referents polítics.

Per l'Ajuntament del qual acabarà sent alcaldessa diuen que ha estat una formigueta, treballadora incansable, perseverant i amb la justa ambició política per anar escalant posicions fins a situar-se en la primera línia de sortida –va començar com a funcionària–. Ja ho va aconseguir l'any passat, convertint-se en la número 3 de les llistes del PSC a les eleccions europees, només un any després d'estrenar-se com a regidora. Aquell mes de juny el seu somni d'arribar a Brussel·les no va poder fer-se realitat, però ella esperava amb paciència alguna renúncia que li permetés fer el salt a la política supranacional.

Mare d'una nena de tres anys, es desempallega de la timidesa només en les distàncies curtes. Amb micròfon pel mig, acostuma a ser més prudent. És vegetariana, disciplinada, amant del teatre i d'Islàndia. Fan de Nirvana i molt sensible als temes de cooperació i solidaritat, on ha desenvolupat una tasca important, impulsant projectes amb els joves. A partir d'ara té al davant un repte molt més difícil: retornar (com ella admet) la dignitat a la ciutat. L'escó de Brussel·les, doncs, haurà d'esperar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.