El PP de Mataró denuncia que l'any que ve no es contractaran més policies locals per «falta de diners»

El PP de Mataró va denunciar ahir que, «per motius pressupostaris», el govern municipal no ampliarà el nombre d'agents de la policia local per l'any 2010 previstos en el pla estratègic. «Diuen que no ho podem fer perquè no tenen diners però, en canvi, sí que creen una plaça per a un caporal», hi va afegir el cap del grup municipal, Paulí Mojedano, que també va lamentar que el tripartit mataroní prefereixi malbaratar recursos en «mitjans de comunicació públics o en el trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas», però no «a garantir una plantilla mínima de policies».

El PP creu que aquesta és només una mostra del poc interès del govern municipal per millorar la seguretat de la ciutat. Un àmbit que, segons Mojedano, «s'ha desbordat a conseqüència de la crisi». En aquest sentit, acusa l'alcalde, Joan Antoni Baron, de viure en un món fictici –«de Matrix», va dir el popular– i de no voler fer front al problema amb un debat seriós. En aquest sentit, va recordar que alguns veïns del barri del Palau es van presentar en l'últim ple per exigir més presència policial arran dels nombrosos actes vandàlics i els conflictes que hi ha a la zona. «Contra aquests problemes, la mesura més urgent i que funciona per garantir la tranquil·litat dels veïns és l'actuació policial», va dir el regidor.

Amb l'objectiu de millorar les polítiques de seguretat ciutadana, Mojedano demanarà també al govern de Mataró que estudiï la possibilitat d'instal·lar comissaries de proximitat a Rocafonda i a Cerdanyola i que, si no ho fa, en el termini d'un mes el partit iniciarà una campanya de recollida de signatures per exigir-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.