CiU acusa el PSC i ERC de salvar el pressupost de la Diputació del 2009 amb partides no executades el 2008

El ple de la Diputació de Girona va ser tediós, tret d'un debat llampec al voltant de dues modificacions de crèdit, una de 335.189,08 euros i una altra de 38.457. El diputat d'Hisenda, Ramon Romaguera, va encendre els ànims del cap del grup de CiU, a l'oposició, Jaume Torramadé, quan va ressaltar que la Diputació ha incrementat un 37,43% el pressupost inicial del 2009 amb suplements de crèdit, gràcies a partides no executades del pressupost del 2008. D'aquesta manera, dels 142 milions d'euros pressupostats s'ha passat als 228 milions.

«Que no se n'enorgulleixi el senyor Romaguera. Això ho hauria d'amagar, perquè aquest 37 per cent de més el 2009 és un fracàs del 2008, ja que no es va poder executar, perquè va fallar alguna cosa o es va fer malament», va lamentar Jaume Torramadé. El líder del grup de diputats de CiU entén que la no-execució del pressupost no és culpa de la Diputació, ja aquest romanent de tresoreria és conseqüència del fet que molts ajuntaments no han estat capaços d'executar els diners que havien demanat per a obres.

Cal preveure que el debat del ple del pressupost del 2010, cap a mig mes de desembre, sigui molt mogut, fruit dels debats que han tingut al llarg d'aquest any Ramon Romaguera i Jaume Torramadé.

Una adhesió saludable

El ple de la Diputació de Girona va aprovar l'adhesió, a través de l'organisme autònom Dipsalut, a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS). La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables és una secció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), dedicada a la promoció i protecció de la salut i al benestar dels ciutadans, seguint els principis d'actuació corresponents al projecte Health Cities, de l'Organització Mundial de la Salut. L'adhesió a la RECS està subjecta al pagament d'una quota anual que permet accedir a les línies d'actuació destinades als ens locals.

Cessió d'espais a la UdG

El ple també va aprovar cedir temporalment a la Universitat de Girona quatre espais de l'edifici que té al carrer Sant Josep de Girona, per destinar-los als estudis de la Facultat de Turisme. L'immoble té la qualificació de bé patrimonial, i està cedit temporalment al Centre Associat de la UNED a Girona, consorci universitari del qual la Diputació forma part. La UdG utilitzaria les tres aules del primer pis i una del segon, durant els matins, quan no hi ha activitat docent de la UNED.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.