L'oposició demana al Consell que canvie la seua política econòmica en el debat dels pressupostos

Com era de preveure, el PP ha rebutjat les esmenes a la totalitat de l'oposició en el debat sobre el Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2010, al que no ha assistit el president Francisco Camps.

El conseller d'Economia, Gerardo Camps, ha repetit que aquests pressupostos —14.393 milions d'euros— són els més socials i austers i els més convenients davant la recessió econòmica, ha posat l'accent en la baixada d'impostos, i ha tornat a arremetre contra l'executiu estatal per la reforma del model de finançament que «torna a deixar en la cua» als valencians. Pel que fa a la baixada de la inversió directa ha dit que «el descens no és tal» perquè es veurà compensat amb la inversió de 602 milions d'euros en el Pla Confiança.

El portaveu socialista, Ángel Luna ha recalcat que la política econòmica del Consell es basa en «malbaratament, el deute i l'angoixa dels proveïdors» i ha etzibat al conseller que «és el morós que fuig dels creditors», posant com a exemple la preocupació dels rectors per retard en el pagament a les universitats. «Ací no cobra ningú, excepte un, Ecclestone», ha dit Luna tot convidant al Consell a «canviar de política econòmica». Segons els socialistes el deute ascendeix a 3.500 milions d'euros. «O afrontem la situació o acabem en banca rota», ha advertit Luna.

La portaveu d'Economia de Compromís, Mireia Mollà ha remarcat l'«opacitat» dels comptes que «permetrà que uns 170 milions d'euros queden sense fiscalitzar» per part de l'oposició. «Aquests tipus d'actuacions són les que ens porten a Gürtel, ha asseverat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.