Zapatero busca suport per a la seva nova llei d'economia sostenible

Dirigents actuals i històrics del PSOE fan costat al secretari general

Només veurem la sortida definitiva de la crisi, va dir Zapatero, quan es creï ocupació i per això caldrà abordar en la nova dècada les reformes per a les quals serà necessari el consens amb els agents socials. En vista d'aquesta tasca, el cap de l'executiu va demanar el suport de «tothom» i aquí va citar explícitament les comunitats autònomes, a qui, va dir, convocarà en la IV Conferència de Presidents perquè «l'economia sostenible tingui també l'embranzida dels governs autonòmics». Zapatero va confirmar que en la pròxima reunió del Consell de Ministres s'aprovarà la llei d'economia sostenible, una normativa «compromesa» que incorporarà «importants» reformes i que serà necessari debatre amb la societat.

Així, amb aquesta llei el govern apostarà a fons «pel coneixement, la tecnologia, la innovació i l'educació», al mateix temps que mantindrà l'«afany» per les polítiques socials. En contraposició amb aquestes propostes, Zapatero es va referir a les de la dreta, la qual, segons va dir, només parla de retallades que sempre són socials, «mai empresarials». No obstant això, li agradaria que el Partit Popular hi posés l'espatlla, «encara que només fos per una vegada», per assumir aquests reptes i sortir de la crisi i pensar en els ciutadans. Per contra, va lamentar que el PP hagi de convocar actes «cada setmana i cada mes» per confirmar el «teòric lideratge» de Mariano Rajoy perquè en aquest partit no hi ha ni una mínima idea per al futur de l'Estat espanyol. Per Rodríguez Zapatero, la falta de projecte és el que fa que el Partit Popular «exageri irresponsablement» les seves acusacions com a oposició, i va posar com exemple d'aquesta actitud el que va passar la setmana passada, en al·lusió a la seva posició en la gestió del segrest del pesquer Alakrana.

«Casserolada»

El sotssecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, va dir ahir que a Rodríguez Zapatero «el traurà de la Moncloa una casserolada. El traurà el crit del poble, que està cansat que no hi hagi política econòmica, d'un president sord i que dóna la culpa a tot abans que assumir que no sap gens d'economia». González Pons es va referir en aquests termes, en una roda de premsa que va donar a la seu del PP al País Valencià, en fer referència a la manifestació que ahir van protagonitzar a Madrid milers d'agricultors que protestaven per la situació del camp espanyol. Pel dirigent popular, «per primera vegada des que va començar la crisi els ciutadans van sortir al carrer» per demanar a Zapatero que «reaccioni d'alguna manera, que faci alguna cosa, que se li noti que el preocupa d'alguna manera l'Espanya real». La manifestació representa, en la seva opinió, el «fracàs de la política econòmica de Zapatero».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.