Sant Cugat comença a votar per la independència de Catalunya

Un centenar de persones ja han dipositat la seva papereta a l'urna

Ahir es va donar el tret de sortida a la primera onada de consultes populars que se celebraran el 13 de desembre en 150 municipis de Catalunya després que Arenys de Munt iniciés el procés el mes de setembre. En aquestes consultes organitzades per la societat civil, el vot anticipat substitueix el voteu per correu i així ahir a Sant Cugat es van poder veure les primeres persones que, introduint una papereta a l'urna, poden opinar sobre el futur de Catalunya després que ho fessin els habitants d'Arenys de Munt.

El municipi del Vallès és la ciutat més gran de Catalunya que ha organitzat una consulta sobre autodeterminació, una de les raons per les quals s'ha avançat el vot anticipat. Li seguiran després els municipis de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, i el Masnou, que segons els membres de la coordinadora nacional també organitzaran el vot anticipat el pròxim cap de setmana amb l'objectiu que les persones que no puguin votar el 13 de desembre ho facin abans. Una de les persones que ahir es va atansar a l'urna instal·lada a Sant Cugat va ser l'exconseller de la Generalitat i exrector de la UAB, Carles Solà. Després de dipositar el vot, Solà va qualificar l'acte de «moment històric» i va treure importància al fet que el resultat no sigui vinculant. «Això ja ho veurem, perquè si hi ha una majoria d'opinió que aposta per fer un canvi, aquests moviments són molt difícils d'aturar», va dir Solà. Les seves raons per anar a votar: «Vull deixar una societat més lliure als nostres fills i néts.»

Segons Uriel Bertran, membre de la coordinadora nacional, d'acord amb els últims recomptes ja són 400 els municipis que fins a l'abril organitzaran una consulta sobre la independència de Catalunya en el seu territori. «Una xifra que no deixa de sorprendre'ns perquè tan sols fa poc més d'un mes que es va celebrar la consulta d'Arenys de Munt», diu. D'altra banda, el portaveu de la plataforma santcugatenca, Víctor Alexandre, va donar a conèixer el nom de personatges que han donat suport a la consulta entre els quals hi ha el president del Barça, Joan Laporta, i actrius com Montserrat Carulla i Emma Vilarasau, i escriptors com Jaume Cabré, Jordi Coca i Sam Abrams.

Sabadell la farà a l'abril

EL PUNT

La Plataforma per l'Autodeterminació a Sabadell, constituïda divendres al vespre en una assemblea amb una setantena de persones, ja ha començat a treballar per a la celebració d'una consulta popular el 25 d'abril. Els impulsors han preferit deixar passar la primera tongada de consultes i esperen que aquests mesos els permetin difondre la iniciativa pels barris, per garantir que la participació sigui més elevada independentment del resultat. La plataforma pretén implicar els immigrats i els majors de 16 anys, que podrien votar igual que a Arenys. En el ple municipal, tenen el suport explícit de l'Entesa i ERC, tot i que el PSC i el PP són majoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.