la crònica

Mas fa contraprogramar Geli

La consellera de Salut haurà de presentar avui el pla funcional del nou hospital de les Terres de l'Ebre, sense pressupost clar

La consellera de Salut, Marina Geli, farà públic avui el pla funcional del nou hospital de les Terres de l'Ebre, que ha de construir-se al pla parcial de la Farinera per substituir l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. En realitat, l'acte estava previst per ahir, però la visita del líder de CiU, Artur Mas, va obligar la Generalitat a moure l'agenda de la consellera. Bàsicament, perquè no era possible garantir la presència de l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, en la presentació del pla funcional de l'hospital. Bel no volia renunciar a acompanyar Mas durant tot el dia, tot reunint-se amb els sectors socioeconòmics del territori. Així, a la cooperativa Soldebre, el president de CiU va afirmar que el tripartit ha abandonat els pagesos a la seua sort, i que el govern «ha passat olímpicament de la Lear de Roquetes, tot i que feia temps que se sabia que estava amenaçada». Ja a la tarda, Mas va pronunciar una conferència sobre economia, convidat per la Cambra de Comerç de Tortosa. «Amb un país empobrit no podrem fer res», va afirmar Mas, que parlava com si ja fos president de la Generalitat, davant d'una sala d'actes plena. «Necessitem salvar tot el que es pugui salvar del teixit productiu, perquè l'empresa és a l'economia com la família a la societat», va sentenciar.

Mentrestant, Geli inaugurava el nou centre de fisioteràpia i rehabilitació ambulatòria, domiciliària i logopèdia, a l'hospital comarcal d'Amposta. Amb l'alcalde convergent Manel Ferré, la consellera també va renovar el conveni entre l'Agència de Protecció de la Salut i el consistori. Un ajuntament que, amb els de Reus, Deltebre i Tortosa, forma un consorci que haurà de buscar el finançament per al nou hospital. En els últims dies, el clima s'ha enrarit pel fet que la Generalitat ha inclòs 33 milions d'euros en el pressupost del 2010. Uns diners que, segons CiU, no són un avançament dels 150 milions que necessita el projecte, ja que el govern català no començarà a pagar l'obra fins que el nou hospital estiga en marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.