Haidar rebutja la proposta d'Afers Estrangers de donar-li el passaport espanyol

Considera que es convertiria en una «estrangera a casa»

La reunió que van mantenir el director del gabinet del Ministeri d'Afers Estrangers, Agustín Insulsa, i Haidar va ser interrompuda durant gairebé tres hores perquè l'activista va tenir un esvaïment, després de catorze dies fent vaga de fam. Segons Inés Miranda, que va acudir en representació de Haidar després de la represa de la trobada, no s'ha previst cap altra reunió però l'activista sahrauí ha expressat la disposició «a continuar escoltant una proposta seriosa i resolutiva que solucioni ràpidament aquesta situació».

L'advocada va manifestar que l'enviat d'Afers Estrangers va comunicar la seva intenció de traslladar la posició de Haidar al titular del ministeri, Miguel Ángel Moratinos, amb el qual intentarà trobar una nova proposta. El govern espanyol li ha ofert també recuperar el seu passaport marroquí tramitant-lo davant les autoritats consulars del Marroc a l'Estat espanyol o la concessió de l'estatut de refugiat. El dia 14, a Haidar li van comissar el passaport marroquí quan a l'aeroport d'El Aaiún es va negar a posar que té nacionalitat marroquina en la fitxa policial.

En un concert solidari que es va fer ahir a Madrid, el portaveu d'IU al Congrés dels Diputats , Gaspar Llamazares, va dir que el govern espanyol ha de decidir «si anteposa els drets humans a la relació amb el Marroc».

EL PERSONATGE

Aminatu Haidar
Activista sahrauí
Fa vaga de fam a l'aeroport de Lanzarote
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.