Una cinquantena d'exmilitants del PP s'incorporen a UPyD de Rosa Díez al Baix Empordà

Els populars han tingut vint baixes més en dos mesos

Els seixanta militants del PP del Baix Empordà que han abandonat el partit són majoritàriament de Castell-Platja d'Aro. Segons l'expresident comarcal del PP, Antonio Navarro, «cada dia rebo una nova sol·licitud per abandonar el partit». Des de principis d'estiu ja s'han donat de baixa més de seixanta militants, de les quals 38 són de Castell-Platja d'Aro, 12 de Sant Feliu de Guíxols, cinc de Calonge, cinc de Torroella de Montgrí-l'Estartit i quatre de Santa Cristina d'Aro. Segons Navarro, aquest elevat nombre de renúncies està motivat per «la manca de democràcia interna del partit». De fet, l'expresident comarcal assegura que el PP de Girona i la direcció de Madrid «no van a buscar les baixes a Correus», per això oficialment no consten en el registre dels populars. «Ni Girona ni Madrid ens fan cas, i no estem d'acord sobre com estan portant el partit en Millo i companyia», assegura Navarro, que diu que es va donar de baixa del PP perquè ja «no se sentia identificat amb el partit».

Partit transversal

Ara Navarro està treballant amb un nou projecte a través del partit Unión Progreso y Democracia (UPyD), encapçalat per Rosa Díez. «Vaig optar per UPyD per la seva ideologia, que no és ni de dretes ni d'esquerres, és transversal, com de centre, on cap tothom», assegura Navarro. L'expresident comarcal del PP ha sigut nomenat recentment responsable d'expansió d'UPyD a Girona, i està dins la coordinadora del partit. Així mateix, l'expresident del PP local de Sant Feliu de Guíxols, Modest Piquer, també ha estat nomenat novament president local, però aquest cop amb les sigles d'UPyD. Amb ells els segueixen una cinquantena d'exmilitants del PP, que han tramitat o estan tramitant la seva afiliació amb el partit de Rosa Díez. De moment, ja s'han fet juntes locals a l'Estartit, Sant Feliu i a Castell-Platja d'Aro, i es té previst fer-ne a Calonge i Santa Cristina d'Aro.


ELS PERSONATGES

ANTONIO CANO
responsable d'expansió d'UPyD a girona
Assegura que la direcció del PP li va posar traves perquè no pogués aspirar a la presidència a Castell-Platja d'Aro. Denuncia la manca de democràcia interna del partit
MODEST PIQUER
president local d'upyd a sant feliu de guíxols
Una dotzena de militants del PP han abandonat el partit a Sant Feliu de Guíxols per les discrepàncies amb la direcció. Part d'aquests militants estan fent tràmits per afiliar-se a UPyD
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.