La Falange té previst concentrar-se en 22 pobles gironins contra la consulta del 13-D

El partit espanyolista demana protecció a Interior, que ha preguntat als municipis afectats per decidir si permet els actes

Falange ha demanat permís per concentrar-se el 13 de desembre, entre dos quarts d'una i les dues del migdia, davant dels ajuntaments de Banyoles, Santa Coloma, Ripoll, Viladrau, Esponellà, Crespià, Vilademuls, Fontcoberta, Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal, Ridaura, Arbúcies, Sils, Torroella de Montgrí, Jafre, Cassà de la Selva, Celrà, Sarrià de Ter, la Jonquera, Roses i Palau de Santa Eulàlia. El Departament d'Interior ha notificat aquesta demanda de Falange als ajuntaments afectats, que han de comunicar en un termini de 24 hores les «circumstàncies del lloc de concentració» per decidir després si permet o no la celebració d'aquests actes.

Falange, en la seva petició de permís, afirma que aquestes «reunions» previstes s'inscriuen en una campanya que el partit realitza a escala estatal «en defensa de la unitat de la Nació Espanyola», i per això el lema de les concentracions serà: «Por la Unidad de España. No a los referéndums separatistas». En aquesta mateixa petició, el partit espanyolista afirma que preveuen que les concentracions convoquin «uns 40 o 50 simpatitzants i amics». També assenyala que no disposaran de cap mesura de seguretat, i «prega» a les autoritats que «disposin dels mitjans oportuns per tal d'evitar incidents». En la petició formal d'autorització, Falange també relata com està previst que siguin aquests actes: «Els actes seran estàtics, però es llegirà un manifest mitjançant equip de megafonia i s'aclamaran les consignes aprovades per l'organització. Així mateix, es repartiran fulls volants per informar els qui allà s'hagin congregat».

A banda dels 22 municipis gironins, els falangistes també han demanat concentrar-se en desenes de municipis més de Catalunya.

LES CONCENTRACIONS

Pla de l'Estany
Banyoles
Esponellà
Crespià
Vilademuls
Fontcoberta
Ripollès
Ripoll
Osona
Viladrau
Garrotxa
Besalú
Argelaguer
Maià de Montcal
Ridaura
Baix Empordà
Torroella de Montgrí
Jafre
Selva
Santa Coloma
Arbúcies
Sils
Gironès
Cassà de la Selva
Celrà
Sarrià de Ter
Alt Empordà
La Jonquera
Roses
Palau de Santa Eulàlia

Ciutadans i Alternativa Española

Els partits Ciutadans i Alternativa Española (AES) ja havien anunciat abans que la Falange concentracions de rebuig a les consultes del 13-D, però en aquest cas estan previstes a Barcelona. Els dos partits han convocat, però, els actes de manera separada. Ciutadans l'ha convocat a plaça Universitat de Barcelona a dos quarts d'una del migdia, mentre que el partit Alternativa Española l'ha convocat a la una del migdia a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana. Alternativa Española té com a president honorífic Blas Piñar, un històric polític ultra fundador de Fuerza Nueva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.