JOAN RAMON VILALTA

COORDINADOR DE LA PLATAFORMA AL MASNOU DECIDIM

«Hem demanat urnes a altres ajuntaments»

La seva cara és força coneguda al municipi.

«El 2007 va finalitzar la meva etapa de representació municipal, però les meves aspiracions no han canviat. Continuo pensant que cal fer polítiques de servei al país i crec que també es poden fer des d'altres àmbits, com ara una plataforma ciutadana.»
Convé que, amb vista al 13-D, es barregin política i acció ciutadana?
«A la comissió ciutadana hi ha implicada molta gent de partits polítics, però hi són a títol personal, no com a representants de cap força. No es pot interpretar el 13-D en clau de partit, no hi té cabuda.»
Ha notat que algun partit polític hagi volgut capitalitzar la consulta?
«Fins ara, no.»
Quina feina han fet des de la plataforma per estimular la participació?
«Hem organitzat diversos actes. Des d'Ara Ítaca, ens van explicar que la gent desencantada amb el procés estatutari és el grup més sensibilitzat a favor del sí. Un altre dia, durant la presentació del llibre Més val sols… La viabilitat econòmica de la independència de Catalunya, de Jacint Ros, vam aprendre com seria, econòmicament, una Catalunya independent. Farem més actes, tenim un web i som al Facebook.»
És important que vagi a votar la gent a favor del sí, però també la que hi està en contra, no?
«Evidentment, per això el nostre missatge és purament informatiu. Tant de bo el resultat sigui d'un 50% a favor del sí i un 50% a favor del no. O un 60% respecte a un 40%. Voldria dir que la mostra és prou representativa per ser tinguda en compte, que ha anat a votar tothom. Hem de treballar perquè el resultat sigui legítim.»
També han organitzat un debat amb els alcaldes de Teià, Alella i el Masnou. Els satisfà l'actitud del govern municipal?
«L'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert (PSC), no s'està comportant com l'alcalde de tots. El ple va aprovar una moció per donar suport a les iniciatives que promoguessin una consulta ciutadana. El PSC i el PP hi van votar en contra, però la moció es va tirar endavant amb el suport d'ERC, CiU i ICV-EUiA i s'ha de respectar. En canvi, l'alcalde ens nega l'ús d'instal·lacions municipals i de material per a l'organització del 13-D. Les urnes en les hauran de deixar altres ajuntaments.»
Des de dimarts ja es pot votar de manera anticipada. Fins quan i en quin lloc es podrà fer?
«Al local de Gent del Masnou de les 19 h a les 20.30 h. El primer dia hi van venir una quinzena de persones.»
Quin nivell de participació esperen?
«Ens donaríem per satisfets si hi passessin entre 5.000 i 7.000 persones, cosa que representaria un 40%. Va ser el nivell de participació en les darreres eleccions europees i també en el referèndum sobre l'Estatut i aleshores es van fer campanyes amb tots els mitjans.»
On posaran les urnes?
«Ara mateix tenim previstos sis punts. Al camp de futbol, a El Petit Vailet, al local de Gent del Masnou, en un local del carrer Puerto Rico, al CEIP Bergantí i a la marquesina de la plaça Ramón y Cajal.»
I després del 13-D, què passarà?
«S'obren diversos fronts. El govern de l'Estat haurà d'interpretar els resultats, i sóc força pessimista en aquest sentit. Per això hem de demostrar la nostra voluntat amb contundència. I per fer-ho és necessari la implicació dels partits catalans i també una societat catalana valenta.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.