L'oposició de Cabrils carrega contra l'augment de sou «desproporcionat» de la secretària accidental

El càrrec de secretari interventor municipal de Cabrils va directament lligat a la controvèrsia política. L'últim capítol d'aquesta batalla entre govern i oposició és l'augment de sou de l'actual secretària accidental, Montserrat Serra, que, a més, és la tècnica en recursos humans de l'Ajuntament.

En l'últim ple municipal es va aprovar l'augment salarial de Serra amb motiu del seu nomenament com a responsable de personal, atribucions que li van ser conferides el mes de gener. Paral·lelament, i en la mateixa sessió plenària, es va aprovar el pagament d'un plus salarial de 1.000 euros bruts al mes, que Serra cobrarà mentre exerceixi les tasques de secretària interventora. Segons les dades a què ha tingut accés aquest diari, l'actual secretària interventora ha passat, doncs, de cobrar 20.545 a 41.237 euros bruts anuals. Aquesta darrera xifra, però, és enganyosa, ja que Serra només cobrarà el plus de secretària interventora durant els mesos que ocupi el càrrec, que no haurien de ser gaires perquè ja s'ha convocat el concurs unitari per designar un funcionari amb plaça fixa. Tot i això, l'oposició ha lamentat aquesta política salarial i ha recordat que a l'última secretària amb plaça, Rocío Llarás, se li va atribuir un sou molt inferior, de 26.500 euros bruts a l'any. Aquella vegada, l'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), va al·legar «manca d'experiència» per part de Llarás per justificar un sou tan baix per a aquesta plaça.

El portaveu del VIC, Alfred Serrano, va acusar el govern municipal de tenir una política de personal totalment esbiaixada. «Amb els treballadors hi ha una absència total de diàleg i, en canvi, ens presenten augments de sou d'aquestes característiques», va indicar ahir. L'alcalde en funcions, i pare de Montserrat Serra, Jordi Serra (GPC), va explicar que el govern sempre ha actuat amb transparència i va acusar el VIC de «voler embolicar la situació».

Colomer, hospitalitzat

Des d'ahir al matí, Jordi Serra actua com a alcalde en funcions a causa del delicat estat de salut de Joaquim Colomer (PSC), que dimarts al vespre va haver de ser hospitalitzat després de tenir una embòlia. Tot i això, segons van assenyalar ahir diverses fonts municipals, Colomer està fora de perill i aquest episodi no li deixarà seqüeles. Ara es recupera a l'hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti, de Badalona on està en observació i on, fins i tot, li podrien donar l'alta aquesta mateixa setmana. El polític local, de 41 anys, ja va tenir fa anys un altre episodi similar, del qual es va refer sense problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.